Agilni menadžment: Edukacija i osposobljavanje kadrova za poslove budućnosti

0

Agile predstavlja način organizovanja poslovanja koji se prevashodno fokusira na fleksibilnost. Fleksibilnost nam je preko potrebna jer se svet oko nas stalno menja. Kroz Agile usvajamo vrednosti i principe koji nas vode i usmeravaju upravo ka njoj. Agilnost priznaje da je teško predvideti budućnost i da se stvari brzo menjaju, pa je važnije da se sa promenama nosimo, nego da pogađamo šta će se desiti u budućnosti.

Misija kompanije Agilni menadžment predstavlja edukaciju i osposobljavanje kadrova za poslove budućnosti (ali uveliko već i poslove sadašnjosti u pojedinim branšama kao što je npr. IT sektor). Trenutno je na tržištu velika potražnja za agilnim pozicijama Scrum Master, Agile Coach, Product Owner, a formalno obrazovanje za ovaj kadar kod nas ne postoji.

“Ono što je naš posao jeste upravo kompletno osposobljavanje polaznika za ove pozicije. Sa druge strane, bavimo se kompanijskom transformacijom odnosno, obukom zaposlenih za prelazak sa tradicionalnog načina upravljanja na Agilni koncept.” izjavila je Milana Ceković, osnivač kompanije “Agile management”.

Ko su osobe koje najčešće dolaze na vaše kurseve?

Na edukacijama imamo polaznike različitih starosnih dobi, obrazovanja i zanimanja. Počevši od vlasnika biznisa, bankara, rukovodilaca projekata, do medicinskih radnika, pravnika, učiteljica, HR menadžera, itd.

Sa nama svako može da se upusti u Agilno putovanje i da naučenu praksu primeni tamo gde njemu odgovara. Na primer vlasnici biznisa mogu u ovome da pronađu ideje i filozofiju koja može da im promeni celokupno poslovanje, i kreira viziju za stvaranje kompanijske kulture, i da vođeni tim načinom razmišljanja  krenu da edukuju kadar u svojoj kompaniji, kako bi sutra uspešno funkcionisali u timskom okruženju i ujedno ostvarivali još bolju komunikaciju i odnose sa klijentima.

Svi koji na neki način žele da počnu prekvalifikaciju, a posebno dajemo akcenat na žene koje su u ovom pozivu ravnopravne sa muškarcima.

Gde se nalazi najveća primena Agilnog i Scrum-a?

Agilno i Scrum, kao što puno puta pominjemo su našli izuzetno veliku primenu u IT industriji, i sada retko da može da se pronađe IT kompanija koja ne radi po agilnim principima, što svaki objavljeni oglas za radno mesto u toj branši i potvrđuje.

Sa druge strane, mi smo tu da na našem tržistu dokažemo da je ovaj koncept poslovanja primenljiv na svaku industriju, a u širem pogledu i na kreiranje određenog stila života pojedinca.

Mnoge svetske kompanije izvan IT sektora slede agilne principe i školuju ili usavršavaju kadar. Upravo ovo vreme i situacija u kojoj se sada nalazimo je primer koji će najbolje da približi ono o čemu mi ustvari svakodnevno i govorimo. “Život i rad u doba Corone – je život i rad po Agilnoj metodologiji.  Mnogo prilagođavanja, mnogo preispitivanja, mnogo brzih, ali ne brzopletih odluka.”

Do sada smo govorili da je ovo posao budućnosti, obrazovanje budućnosti, a zapravo ovo je postao posao i život sadašnjice. Primer nekih od kompanija koje primenjuju Agile: Siemens, Twitter, BNP Paribas, Deloitte, Ibm, Lego, Uber, Google, Yahoo, Cnn, BBc, FedEx.

Kako zainteresovani mogu da vas kontaktiraju?

Možete nas naći na društvenim mrežama ili putem web sajta .

Mi smo tu da Vam život i posao učinimo lakšim.

Budite slobodni da nas kontaktirate i zatražite besplatne konsultacije, neće Vas ništa koštati, a možete mnogo da dobijete.

Autor: brif

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.