Hrskavi krompir iz rerne koji je gotov za samo 40 minuta

0
Foto: pixabay

Ove pečene krompire možete da spremite za samo 40 minuta.

Sastojci

– 1.2kg belog krompira

– 4 supene kašike maslinovog ili biljnog ulja

– 1 velika glavica belog luka

– 4 grančice ruzmarina

– Morska so i biber

Priprema

– Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.

– Sipajte ulje u veliku tepsiju ili vatrostalnu posudu i dodajte beli luk i polovinu grančica ruzmarina, so i biber.

– Stavite posudu u rernu da se greje.

– Za to vreme, uzmite krompir i isecite ga na male komadice (mali krompir na 4 komada, krompir srednje veličine na 6, a velike na 8 komada).

– Potom ga stavite u šerpu , prekrijte vodom i stavite na najvišu vatru. Kada voda počne da agresivno vri 1 minut.

– Sklonite krompir sa vatre i iscedite ga.

– Pažljivo izvadite posudu iz rerne i stavite krompir u nju i promešajte ga da bude obložen uljem. na vrh stavite ostatak ruzmarina.

– Pecite krompir 30-35 minuta, a na polovini ovog vremena ga promešajte kako bi se korica uhvatila ravnomerno.

Savet: Ako želite da krompir bude baš hrskav jako brzo, stavite ga u jednom sloju.

Izvor: vesti-online.com

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.