Za visokoobrazovne ustanove 48 miliona dinara

0
Foto: vojvodina.gov.rs

Danas su pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i predstavnici fakulteta, visokih škola i studentskih centara potpisali ugovore o finansiranju.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas ugovore predstavnicima fakulteta, visokih škola i studentskih centara iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Vršca, Sremske Mitrovice i Kikinde, koji su dobili sredstva na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u 2018. godini.

Obraćajući se prisutnima, pokrajinski sekretar Milošević je naglasio da je Pokrajinska vlada i ovog puta bila partner svim visokoškolskim institucijama u Pokrajini, navodi se u saopštenju.

„Ove godine izdvojeno je približno trideset miliona dinara za popravku objekata, šest miliona smo opredelili za nabavku opreme i dvanaest miliona dinara smo izdvojili za objekte studentskog standarda u Novom Sadu i Subotici“, rekao je Milošević i dodao da su najveći iznosi dodeljeni ne samo Prirodno-matematičkom fakultetu, zbog sanacije energetskog sistema, već je i šest i po miliona dinara izdvojeno za fasadu Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, kao i za opremu visokih vaspitačkih škola u Kikindi, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.

„Mi smo iz tekuće budzetske rezerve, samo u poslednjih šest meseci, izdvojili negde oko 60 miliona dinara, od toga je 32 miliona dobila Akademija umetnosti za nabavku muzičkih instrumenata, a pre nekoliko dana Pokrajinska vlada je odobrila i tri i po miliona dinara za prevoz, montažu i stavljanje u funkciju orgulja. Takođe, oko 16 miliona smo izdvojili za Institut za prehrambene tehnologije za kontrolisanje kvaliteta hrane, a pre toga smo sličan iznos izdvojili za vinski analizator, dakle, fokus nam je na svemu što je u vezi sa naukom i privredom“, rekao je Milošević u saopštenju Pokrajinske vlade.

U toku ove godine sredstva u ukupnom iznosu od 48 miliona dinara, dobilo je devet fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sedam visokih škola strukovnih studija i dva Studentska centra u Novom Sadu i Subotici.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.