Za prevoz učenika srednjih škola 182 miliona dinara

0

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je dva nova konkursa, putem kojih se ove godine dodeljuje ukupno 205.307.500,00 dinara.

Reč je o Konkursu za regresiranje prevoza učenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine – 182.000.000,00 dinara i Konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti obrazovanja u AP Vojvodini – ukupno 23.307.500,00 dinara.

Sredstva iz prvog konkursa namenjena su za srednjoškolce koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do škole i nazad (pravo prijave na konkurs imaju opštine i gradovi AP Vojvodine).

Konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti obrazovanja u AP Vojvodini u 2018. godini – ukupno 23.307.500,00 dinara, raspoređenih na sledeći način:

• 14.497.500,00 dinara – za programe i projekte u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja
• 1.900.000,00 dinara – za programske aktivnosti i projekte za podizanje kvaliteta učeničkog standarda
• 450.000,00 dinara – za programe i projekte u oblasti jačanja jezičkih kompetencija učenika osnovnih i srednjih škola
• 1.900.000,00 dinara – za nabavku opreme za osnovne škole koje imaju status javno priznatih organizatora aktivnosti formalnog osnovnog obrazovanja odraslih
• 4.560.000,00 dinara – za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini, koje realizuju dvojezičku nastavu u 2018. godini, saopštila je Pres služba Pokrajinske vlade.

Rok za podnošenje prijava na oba konkursa jeste 9. mart 2018. godine.

Prijave se podnose isključivo na konkursnim obrascima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, na srpskom jeziku ili na jeziku nacionalne zajednice koji je u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Kompletna konkursna dokumentacija – sa uputstvima, pravilima i kriterijumima – može se preuzeti od danas, u prostorijama Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice ili putem sajta.

Prijave se podnose lično, navedeno je u saopštenju.

Izvor: vojvodina.gov.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.