Vulin: Godine u kojima nismo ulagali u vojsku daleko su iza nas

0
Foto: mod.gov.rs

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, obišao je danas novoizgrađene i objekte u izgradnji za smeštaj borbene tehnike u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici, navedeno je u saopštenju.

Reč je o četiri hangara za smeštaj borbene tehnike, od kojih je jedan završen tokom 2016. godine, dva krajem 2017. godine, dok je jedan u izgradnji.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da Vojska Srbije, kao svoj cilj ima da u ovoj i narednoj godini obezbedi da sva naša borbena tehnika bude pod krovom, da posledice NATO agresije saniramo i da naši pripadnici rade u najboljim mogućim uslovima, baš kao što naša tehnika treba da bude čuvana u najboljim mogućim uslovima kako bi na taj način bio produžen njen životni vek, da na taj način poboljša svoju ispravnost i da na taj način pokažemo da su godine u kojima nismo ulagali u vojsku daleko iza nas .

“Ove godine Vojska je u budžetu, odnosno Ministarstvo odbrane, predvidelo 743 miliona dinara za poboljšanje vojne infrastrukture, a iz sopstvenih prihoda Vojska Srbije će izdvojiti još 480 miliona dinara kojima ćemo, svakako, značajno poboljšati stanje naše infrastrukture i samim tim stanje naše borbene tehnike. Ovde u Sremskoj Mitrovici uložili smo više od milion evra da bi ovi objekti bili uslovni, da bi bili funkcionalni”, istakao je ministar Vulin.

On je, takođe, izrazio zahvalnost i lokalnoj samoupravi koja izlazi u susret vojsci i koja pomaže oko radova koji su neophodni.

“Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u razvoj i lokalne zajednice i ulaganje u razvoj čitave zemlje. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u bolji životni standard svakog građanina Srbije i svakako svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u mir i stabilnost naše zemlje, a to je ono što nam je najneophodnije”, poručio je ministar Vulin.

Prema rečima komandanta Prve brigade Kopnene vojske Vojske Srbije brigadnog generala Željka Petrovića, u decembru 2015. godine započeti su radovi izgradnje prvog hangara za smeštaj borbenih vozila jedinica koje lociraju u kasarni u Sremskoj Mitrovici.

Nakon obilaska objekata, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom odbrane i što ulaže sredstva u kasarnu u tom gradu, dodajući da se nada da će se ta dobra saradnja nastaviti i u buduće na obostrano zadovoljstvo.

Odgovarajući na pitanje novinara o tome da li će se za tenkiste raditi namenska uniforma, ministar Vulin je potvrdio da je to jedan tip uniforme, a teži se ka tome da se one prilagode potrebama pripadnika Vojske Srbije.

“Na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, mi smo dobili više od milijardu dinara za obnavljanje uniformi, za nabavku novih čizama. Svaki naš vojnik će imati po dva kompleta uniforme to se nije desilo od vremena JNA, a upravo tu priliku hoćemo da iskoristimo da različite jedinice dobijaju i odgovarajuće uniforme baš u skladu sa sopstvenim potrebama”, naglasio je ministar odbrane.

Prema rečima ministra odbrane, u sremskomitrovačkoj kasarni reč je o hangarima za smeštaj borbene tehnike, kako tenkova, tako i borbenih oklopnih vozila pešadije.

Upitan da prokomentariše to što general Diković nije dobio američku vizu, ministar Vulin je istakao da je general Diković hrabar i častan oficir kojim se ova Vojska iskreno ponosi.

“Ništa u biografiji generala Dikovića, ništa u njegovom ratnom putu, ništa u njegovom životu ne može i nije razlog da ne dobije vizu za putovanje za Sjedinjene Američke Države. Mi nismo dobili zvanično objašnjenje zašto je to tako, tražili smo ga, i sa velikim nestrpljenjem čekam da mi se kaže kako je moguće i zašto generalu Dikoviću uskraćena viza za putovanje koje su tražili američki domaćini, a ne putovanje koje je tražio on ili tražila Vojska Srbije”, zaključio je ministar Vulin.

Izvor: mod.gov.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.