Vladimir Batez posetio opštinu Odzaci

0

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas je posetio opštinu Odzaci. Batez je u zgradi opštine razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, a zatim je obišao fudbalske stadione u Deronjama, Srpskom Miletiću i Ratkovu.

Cilj posete pokrajinskog sekretara bilo je upoznavanje sa stanjem sportske infrastrukture u opštini Odzaci, sagledavanje funkcionisanja sporta na teritoriji opštine i problema sportskih klubova.

Jedna od tema razgovora bila je i dosadašnja saradnja opštine Odzaci sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

Batez je tom prilikom istakao da je prioritet Sekretarijata da u partnerstvu sa lokalnom samoupravom razvija sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvoja sporta do infrastrukturnih projekata.

„Mi u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu vidimo Odzake kao opštinu koja vodi računa o sportu i koja je bila pouzdan partner Sekretarijata. Takođe i kao opštinu koja ima Sportski savez koji jako dobro funkcioniše. Nema razloga da naša odlična saradnja ne bude i nastavljena, naročito ako se ima u vidu da do sada, koliko smo mi upoznati, nije bilo problema u realizaciji projekata koji su opštini Odzaci odobreni na konkursima i što su sva odobrena sredstva apsolutno namenski potrošena za ono za šta su i tražena, što je za svaku pohvalu“, kazao je pokrajinski sekretar.

Najavljujući dalju podršku Sekretarijata opštini Odzaci, Vladimir Batez je podsetio da je do 28. aprila otvoren konkurs za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je u ovoj godini opredeljeno ukupno 34 miliona dinara.

Sekretarijat za sport i omladinu će, prema njegovim rečima, u ovoj godini izdvojiti i značajna sredstva za osnivanje kancelarija za mlade pri jedinicama lokalne samouprave. Među temama razgovara pokrajinskog sekretara i predstavnika opštine Odzaci našlo se i pitanje osnivanje Kancelarije za mlade u Odzacima, koja je od suštinskog značaja za sprovođenje omladinske politike.

U zgradi opštine Vladimira Bateza dočekali su, između ostalih, predsednica Privremenog organa opštine Odzaci Latinka Vasiljković sa saradnicima, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Dušan Marijan, kao i predstavnici Sportskog saveza opštine Odzaci.

Predsednica Privremenog organa je istakla da je na nivou opštine u proteklom periodu bilo dosta ulaganja u oblasti sporta i zahvalila se gostu na različitim inicijativama koje su potekle iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a usmerene su na lokalnu samoupravu u Odzacima.

– Pre svega tu mislim na značajna sredstva koja izdvojena za različite projekte u oblasti sporta, bilo da su oni bili infrastrukturalne ili druge prirode. Posebno bih tu navela sredstva koja su izdvojena za sanaciju atletske staze na stadionu u Odzacima. Radi se o projektu za koji je Sekretarijat izdvojio preko dva miliona dinara i čija realizacija je što se tiče javne nabavke u toku – rekla je Latinka Vasiljković.

Vladimir Batez je u pratnji predsednice Privremenog organa Latinke Vasiljković i predstavnika Sportskog saveza Mihajla Sujera i Slavka Rodića posetio Deronje, Srpski Miletić i Ratkovo gde je razgovarao sa predstavnicima mesnih zajednica i sportskih klubova.

Pokrajinski sekretar je tokom obilaska fudbalskih stadiona u tim mestima tamošnjim klubovima uručio po desetak fudbalskih lopti.
Izvor: Saopštenje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.