RAZVOJ TURIZMA Dva projekta za Tamiš

0
Foto: vodevojvodine.com

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost da Grad Pančevo učestvuje s dva projekta na konkursu za razvoj turističkog potencijala u 2018. godini, koji je raspisao Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine.

U pitanju su projekti „Izgradnja plovnog objekta – suvog doka“ i „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za pristupni put, elektro i vodovodni priključak ka izletištu na reci Tamiš u Glogonju“.

Gradska menayerka Maja Vitman podseća da je prema Strategiji razvoja Grada reka Tamiš jedan od potencijala koji Pančevo ima i prednost u odnosu na druge sredine, s obzirom na to da protiče kroz grad i pojedina naseljena mesta na području grada.

– Procenili smo da su ova dva projekta izuzetno važna. Prema uslovima koji su predviđeni pokrajinskim konkursom možemo da konkurišemo s dva projekta i tu mogućnost smo i iskoristili. Jedan od projekata, „Izgradnja plovnog objekta – suvog doka“, je na osnovu zahteva Turističke organizacije Pančevo. U pitanju je unapređenje nautičkog turizma kroz pružanje usluga nautičarima kroz postojanje jednog plovnog objekta – suvog doka. Suvi dok će najviše koristiti Turistička organizacija Pančevo koja upravlja katamaranom, ali će biti moguće da ga koriste i drugi nautičari – obrazložila je Maja Vitman.

Realizacijom ovog projekta napravila bi se ušteda troškova samog održavanja i popravke katamarana, kao i troškova parkiranja odnosno čuvanja katamarana u zimovniku tokom zimskog perioda. Ujedno bi se stvorila i mogućnost ostvarivanja dodatnih prihoda kroz omogućavanje da suvi dok koriste i drugi nautičari. Vrednost ovog projekta je 3,6 miliona dinara s PDV-om. Od AP Vojvodine je traženo 2,84 miliona dinara, a ukoliko bude odobren učešće Grada Pančeva iznosiće 756.000 dinara.

Drugi projekat je predložila Mesna zajednica Glogonj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za pristupni put ka izletištu na reci Tamiš.

– U pitanju je izrada potrebne dokumentacije za uređenje i izgradnju pristupnog puta, elektro i vodovodnog priključka na izletištu u Glogonju, na reci Tamiš. Postojeći pristupni put je u prilično lošem stanju. Ukoliko bi sredstva bila odobrena, imali bismo spremnu tehničko-projektnu dokumentaciju na osnovu koje bismo kasnije mogli da tražimo sredstva na nekim drugim konkursima za samo izvođenje radova – kazala je Maja Vitman.

Izvor: dnevnik

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.