Nastavlja se obnavljanje fiskulturne sale i otvorenog terena u školi u Bukovcu

0
Foto: Pokrajinska vlada

U Bukovcu, naselju na teritoriji Grada Novog Sada, u Osnovnoj školi “22. avgust ” obnovljene su svlačionice i koševi u fiskulturnoj sali. Za ovu namenu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je oko 900 hiljada dinara.

Nakon završetka radova, danas je školu obišao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. On je izjavio da se, u sklopu analize stanja školske sportske infarstrukture čije unapređenje spada u prioritete programa razvoja sporta u AP Vojvodini, upoznao sa stanjem u ovoj školi i sa potrebom da se poboljšaju uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom.

“Ono što smo obećali i što je bilo najurgentnije da se uradi – mi smo realizovali. Svlačionice su obnovljene, zamenjeni su dotrajali prozori, u fiskulturnoj sali su dva nova koša a na otvorenom terenu postavljena je nova tabla na jednom košu. Pored ovoga, u prethodnom periodu Grad Novi Sad je podržao projekat sanacije parketa u fiskulturnoj sali, a Pokrajina je opremila strunjačama i opremom za gimnastiku”, izjavio je Batez.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posebno je naglasio da se na taj način u Bukovcu, gde nema mnogo sportskih sadržaja, aktivnih klubova i sekcija, stvaraju uslovi da se što više dece bavi različitim sportskim aktivnostima, jer su do sada zbog toga morali da putuju u Novi Sad.

U razgovoru sa direktorkom škole Milankom Deman bilo je reči i o potrebi da se otvoreni tereni za male sportove, jedini takvi u Bukovcu, u perspektivi opreme tribinama i da se ovaj kompleks osvetli, kako bi se mogli maksimalno koristiti i tokom večeri, pogotovu u letnje vreme. Prema Batezovim rečima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pridružiće se Gradu Novom Sadu u realizaciji ovih i sličnih projekata.

Direktorka škole Milanka Deman zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu što je prepoznao potrebe škole i ulaže u skladu sa svojim mogućnostima, jer su obično prioriteti veće novosadske škole.

“Naša škola je mala u odnosu na gradske škole po broju učenika, ali su i našim đacima i te kako potrebne sportske aktivnosti. Deci u gradu su mnogo bliži sportski klubovi, deca iz Bukovca moraju da putuju što im oduzima mnogo vremena. I ne manje važno, oni su najsigurniji kad su u Bukovcu, u okrilju svoje škole”, rekla je Milanka Deman.

Vladimir Batez je na kraju naveo da od 45 gradova i opština u AP Vojvodini samo u šest ne postoje adekvatne sportske hale za dvoranske sportove i da je plan da stvore uslovi da svaka lokalna samouprava ima sportski objekat koji će zadovoljiti ne samo školski, već i takmičarski i rekreativni sport.

Autor: nsuzivo.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.