Na 15. sednici Skupštine AP Vojvodine usvojen izveštaj o budžetu

0
Foto: skupstinavojvodine.gov.rs

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 15. po redu sednicu, kojom su predsedavali Ištvan Pastor, predsednik pokrajinske Skupštine i potpredsednici. Pokrajinske poslanice i poslanici diskutovali su i izjašanjavali su se o dvanaest tačaka usvojenog dnevnog reda 15. sednice. 

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine na sednici je razmotrila i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu u periodu januar-jun 2017. godine.

U izveštaju se navodi da je ukupno projektovan obim budžeta za 2017. godinu iznosio na dan 30. jun 2017. godine 63,655 milijardi dinara.Tekući prihodi i primanja sa prenetim sredstvima iz ranijih godina  ostvareni su u iznosu od 36,528 milijardi dinara ili 57,38% u odnosu na plan, dok su rashodi i izdaci budžeta izvršeni u ukupnom iznosu od 27,189 milijardi dinara ili 42,71% od planiranih.

Kako je navedeno na sednici, u periodu januar-jun 2017. godine ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 3,946 milijardi dinara, dok je odlukom o budžetu za 2017. godinu planiran budžetski deficit od 3,836 milijardi dinara, što je očekivano s obzirom na to da je u pitanju prva polovina budžetske godine kada se praktično sprovode aktivnosti koje prethode izvršenju budžeta (konskursi, javni pozivi i postupci javnih nabavki).

Skupština je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmeni Pokrajinske skupštinske odluke o dodeli godišnjeg priznanja u oblasti sporta. Nagrade se dodeljuju najuspešnijim sportistima i ekipama sa teritorije AP Vojvodine.

U nastavku, doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o izmeni i dopuni Pokrajinske skupštinske odluke o organizovanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad.

Izglasana je Pokrajinska skupštinska odluka o izradi Prostornog plana područja posebne namene izmuljavanja, deponovanja i remedijacije sedimenta dela kanala HS DTD Vrbas – Bezdan od ušća u kanal Bečej – Bogojevo do hidročvora Vrbas.

Na sednici je doneta Odluka o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Kancelarije za inkluziju Roma.

Skupština je razmatrala Predlog zaključaka o merama u oblasti poljoprivrede, koji je podnela Poslanička grupa LSV u Skupštini AP Vojvodine. Nakon razmatranja, Skupština nije donela predložene zaključke.

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine je na svojoj 15. sednici  razmotrila Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine„ Novi Sad za 2016. godinu sa predlogom zaključka. Nakon razmatranja, Skupština je donela zaključak kojim se usvaja navedeni godišnji izveštaj.

Takođe, razmotren je i Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća “Vojvodinašume“ Petrovaradin za 2016. godinu, sa predlogom zaključka. Nakon razmatranja, Skupština je donela zaključak kojim se usvaja pomenuti godišnji izveštaj.

Pokrajinska Skupština je na današnjoj sednici izabrala Janoša Orosa, diplomiranog pravnika iz Novog Sada za zamenika Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za prava nacionalnih manjina. Nakon izbora, Janoš Oros položio je zakletvu pred Skupštinom.

Za zamenika generalnog sekretara Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine izabran je Boris Bajić, diplomirani pravnik – master iz Novog Sada.

Na kraju zasedanja, Skupština je donela Odluku o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine i  Odluku o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine, navodi se u saopštenju Skupštine Vojvodine.

Izvor: Skupština  Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.