Konkurs za najbolje radove o dobrosusedskim odnosima

0

Fondacija za zaštitu zavičajnog nasleđa Podunavskih Švaba „Zavičajna kuća” iz Sremskih Karlovaca raspisala je konkurs za izbor najboljeg pismenog rada na temu dobrosusedskih odnosa i suživota s drugim i drugačijim.

Rad mora da se odnosi isključivo na Podunavske Švabe, ali iz Fondacije sugerišu da se teme pronađu u životu – kulturi, istoriji, tradiciji Podunavskih Švaba. Moguće je pisati o događajima iz detinjstva, pričama predaka, razmišljanju o budućnosti itd.

Konkurs je objavljen na sajtu Fondacije www.zavicajnakuca.com – oglasna tabla, a rok za slanje radova je do 30. septembar. Svi radovi koji budu pristigli u Fondaciju do toga dana, biće prihvaćeni i ulaze u konkurenciju za nagrade. Radove treba dostavljati na imejl-adresu: [email protected]­gmail.com.

Pravo učešća imaju mladi između 15 i 21 godine. Sastav ne sme da bude duži od četiri strane formata A-4, odnosno ne više od 7.000 karaktera. Prispele i prihvaćene radove oceniće stručni kolegijum, koji će predložiti tekstove za nagradu.

Tri prvoplasirana rada, a možda i svih deset, Fondacija će, kao izdavač jedinog časopisa na nemačkom jeziku u Srbiji „Fenster”, prevesti i objaviti u jednom od svojih narednih brojeva.

Za autore deset najboljih radova Fondacija će organizovati dvodnevni boravak u Sremskim Karlovcima. Novčane nagrade pripašće autorima prva tri rada. Autoru prvoplasiranog pripašće 30.000 dinara, 20.000 dinara dobiće drugoplasirani, a trećeplasirani 10.000. Autori deset najboljih radova će dobiti odgovarajuću zahvalnicu, a tri prvoplasirana diplomu na srpskom i nemačkom jeziku.

Autori deset najuspešnijih radova će biti pozvani u Sremske Karlovce u oktobru ili novembru, radi upoznavanja i druženja. U toku boravka u Sremskim Karlovcima biće im organizovan razgovor s aktivistima Fondacije i jednim piscem, kao i upoznavanje grada. Putne troškove za učesnike iz Srbije i troškove boravka u Sremskim Karlovcima podmiriće Fondacija.

Zbog neizvesnosti u vezi s koronavirusom, Fondacija zadržava pravo da opozove konkurs u celosti ili delimično. U tom slučaju radovi će biti vraćeni autorima i oni će imati pravo i mogućnost da s njima konkurišu na sledećem konkursu.

Izvor: dnevnik

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.