Upriličena svečanost povodom završetka projekta „Učim+Znam=Vredim“ za 2017. godinu

0

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković prisustvovala je svečanosti povodom završetka projekta „Učim+Znam=Vredim“ za 2017. godinu u kojem je učestvovalo 210 učenika iz sedam lokalnih samouprava, njihovi roditelji i mentori. Tom prilikom su dodeljene zahvalnice i pokloni učesnicima bilbord kampanje.

Svečanost je počela nastupom Milice Veljković, pobednice u pevanju tradicionalne pesme iz OŠ „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, a potom je usledila pozdravna reč potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića. Priredbu u holu zgrade Pokrajinske vlade su svojim nastupima uveličali horovi OŠ „Jovan Popović“ i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

24112017_Milicevic, Ucim Znam Vredim-5

“Pozdravljam vas u ime Grada Novog Sada i čestitam Udruženju za promociju društvene odgovornosti, najpre na jednoj ovako važnoj inicijativi, a onda i njenoj uspešnoj realizaciji. Dokazano je i potvrđeno da najbolji rezultat daje afirmativan pristup u kojem ne govorimo o onome što nije dobro, već naprotiv, u prvi plan ističemo ono najbolje. Projekat „Učim+Znam=Vredim“ je najsjajniji primer takvog odnosa jer promoviše zaista najveću vrednost društva- mlade ljude željne znanja. Nema većeg bogatstva i potencijala od njih jer oni su garancija boljeg sveta i bolje budućnosti za sve nas. Oni su posvećeni, odgovorni, istrajni, preduzimljivi i zbog toga nagrađeni znanjem koje oplemenjuje njihov život, a koje čini da upravo oni postanu nosioci pozitivnih promena. Kao društvo moramo da ih ohrabrimo na tom putu tako što ćemo stvoriti uslove da znanje, sposobnosti i veštine budu jedini uslovi profesionalnog i društvenog ostvarenja. Našim najboljim učenicima želim sve najbolje u životu, a nosiocima ovog projekta da istraju i nastave da podržavaju one koji su izabrali pravi put” rekla je Ljiljana Koković.

1

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač  projekta „Učim+Znam=Vredim“ Aleksandar Savanović koji je istakao da projekat konstantno raste i razvija se i da je svake godine sve više škola i lokalnih samouprava koje žele da promovišu najbolje đake.

2

“Kada smo 2015. godine započeli ovaj projekat nismo mogli ni pretpostaviti da će danas, tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda, 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori, dala je svoje rezultate. Broj uspešnih đaka je svake godine veći, što je jasan znak da ovo društvo ima potencijala da se uhvati u koštac sa svim negativnim pojavama koje se javljuju u svakodnevnom životu decenijama unazad. Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem pravih vrednosti. Mlade generacije su ostale bez zdravih uzora, koji su uspešni zahvaljujući znanju, radu, marljivosti i učenju, na koje bi se ugledale. Takve uspešne ljude danas promovišemo, jer ova deca su buduća naučna, intelektualna i kulturna elita ove države. Ovim projektom želimo da ih ohrabrimo da istraju, da ne odustaju i da streme ka novim uspesima na koje smo svi ponosni” poručio je Aleksandar Savanović.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.