Subvencije za otvaranje novih radnih mesta

0

Grad Novi Sad je raspisao javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta. Subvencije za otvaranje novih radnih mesta će biti odobrene u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu.

Pravo na subvenciju može da ostvari poslodavac sa sedištem na teritoriji grada Novog Sada, pod uslovom da zaposli nezaposlene sa evidencije novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i to na novootvorenim radnim mestima, sa punim radnim vremenom. Osim toga, privatnik mora da bude registrovan najmanje tri meseca pre podnošenja zahteva za ovu subvenciju. Poslodavac ne sme da zaposli nekoga koje već bio zaposlen u firmi i to najmanje tri meseca pre prijavljivanja za subvencije, a novi radnik ne sme da bude povezan sa gazdom. Od poslodavca se očekuje da nije otpuštao radnike najmanje tri meseca pre konkurisanja za subvenciju.

Prioritet pri dodeli subvencije ima poslodavac koji zapošljava građane iz kategorije teže zapošljivih

Ukoliko poslodavci žele da dobiju ovaj podsticaj, potrebno je da podnesu zahtev sa biznis planom (koji se može preuzeti na sajtu www.novisad.rs i na sajtu www.privredans.com ili u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka 110 a), uverenje da nisu smanjili broj zaposlenih u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva i da uredno izmiruju obaveze i potraživanja prema Gradu i Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Prioritet pri dodeli subvencije ima poslodavac koji zapošljava građane iz kategorije teže zapošljivih, a to su, dugoročno nezaposleni, viškovi zaposlenih, mladi od 30 godina bez iskustva ili/i s niskim klasifikacijama, stariji od 50 godina, osobe sa invaliditetom, Romi, korisnici novčane socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudima, samohrani roditelji, itd.

Za subvenciju ne mogu da konkurišu državni organi, direktni ili indirektni korisnici budžeta, poslodavci koji se bave delatnošću koju Grad ne subvencioniše, kao i oni koji su iste ljude već zapošljavali putem subvencija u prethodne tri godine. Detaljnije informacije o subvencijama za otvaranje novih radnih mesta se mogu pronaći na sajtu www.novisad.rs.

Konkurs je otvoren do 30. juna.

Izvor: Dnevnik

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.