U Vinči nije primećeno širenje dubinskog požara

0

Na osnovu dobijenih izveštaja od Beo Čiste Energije i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i juče je nastavljeno sa zagašavanjem požara na deponiji Vinča koji je i dalje dubinskog karaktera, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Beli dim je i dalje prisutan, ali nije primećeno širenje požara.

Na severnoj strani je nastavljeno sa polivanjem zahvaćenog područja emulzijom na bazi algi rastvorenih u vodi.

Istočna strana se prekriva inertnim materijalom.

U aktivnostima gašenja požara učestvuju Beo Čista Energija d.o.o. i vatrogasna jedinica, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Takođe, od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Sekretarijat je dobio dnevni izveštaj o stanju zagađenosti vazduha od 8 do 20 časova.

Analizom podataka dobijenih sa automatskih mernih stanica utvrđeno je sledeće:

Na mernom mestu AMS Ovča

  •  Koncentracije sumpor dioksida su se kretale u rasponu od 10 ľg/m3 do 16 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 12 ľg/m3
  • Koncentracije azot dioksida su se kretale u rasponu od 2 ľg/m3 do 29 ľg/m3 sa srednjom vrednošću od 8 ľg/m3
  • Koncentracije suspendovanih čestica RM10 su se kretale u rasponu od 13 ľg/m3 do 49 ľg/m3 sa srednjom vrednošću od 24 ľg/m3
  • Koncentracije suspendovanih čestica RM2,5 su se kretale u rasponu od 7 ľg/m3 do 33 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 15 ľg/m3

Na osnovu navedenih koncentracija izračunavanjem indeksa kvaliteta vazduh se za navedeni period može oceniti kao odličan ili dobar.

Na mernom mestu AMS Zemun

Koncentracije sumpor dioksida su se kretale u rasponu od 6 ľg/m3 do 43 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 18 ľg/m3

Koncentracije azot dioksida su se kretale u rasponu od 7 ľg/m3 do 47 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 19 ľg/m3

Koncentracije suspendovanih čestica RM10 su se kretale u rasponu od 26 ľg/m3 do 123 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 45 ľg/m3

Koncentracije suspendovanih čestica RM2,5 su se kretale u rasponu od 11 ľg/m3 do 23 ľg/m3 sa srednjom vrednošsću od 15 ľg/m3

Izvor: tanjug, rtv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.