Telekomunikacioni sistem Srbije zastupljen od Horgoša do Šar planine

0

Prvi put posle mnogo godina, praktično posle rata, naš telekomunikacioni sistem dogovorom o telekomunikacijama zastupljen je od Horgoša do Šar planine, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Gostujući na RTS-u, Đurić je rekao da će 29. novembra “Telekom” dobiti isprave iz katastra kojim se priznaje njegova imovina na KiM. Dodaje da se u prethodnih 100 dana Vlada Srbije na mnogo polja borila za narod na KiM i da nema domaćinstva koje nije osetilo prisustvo Vlade i njenu pomoć.

“Srpske enklave na KiM dobijaju najbolji mogući signal mobilne telefonije. Ono što je veoma važno je i dogovor da se prenese imovina, da se prizna imovina ‘Telekoma Srbije’ na Kosovu i Metohiji”, kaže Đurić.

Dodaje da je jučerašnjim dogovorom u Briselu zaokružen naš telekomunikacioni sistem.

“Ovim dogovorom smo i povećali vrednost Telekoma jer je operater koji funkcioniše na celoj teritoriji Republike Srbije”, objašnjava Marko Đurić.

Kaže da je prošle nedelje dogovoreno i da bude napravljeno osam novih lokacija za bazne stanice.

“Ne moramo da zračimo iz centralne Srbije može da se pokrije kvalitetnim signalom i unutar KiM”, ističe Đurić.

Napominje da Srbija ostaje jedini vlasnik pozivnog broja za teritoriju Srbije.

“Oni su i do sada koristili pozivne brojeve za Monako i Sloveniju, samo će sada da koriste broj registrovan u Srbiji. Mi raspolažemo tim brojem i dajemo ga na korišćenje za geografsku oblast”, objašnjava Đurić.

Kaže da oni koji su pokušali da ucenjuju za telekomunikacije nisu uspeli i da su ucene pale.

“Formiranje ZSO i sprovođenje sporazuma u interesu je svih koji žive na KiM. Nije fer da se podrivaju nacionalne tenzije plašenjem da će Albanci imati manje prava”, kaže Marko Đurić.

Dodaje da se u prethodnih 100 dana Vlada Srbije na mnogo polja borila za narod na KiM.

“Nema domaćinstva koje nije osetilo prisustvo Vlade Srbije i njenu pomoć. Zalaganjem premijera Vučića izboreno je i osam novih lokacija za bazne stanice”, ističe Đurić.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.