SAOPŠTENJE COMNET-a I PROUNS-a

0

Udruženje elektronskih medija Comnet i Profesionalno udruženje novinara Srbije Prouns zaprepašćeni su odlukom kompanije Total TV u vlasništvu operatora digitalne i analogne kablovske televizije SBB da usred vanrednog stanja iz svoje ponude izbaci program televizije Studio b.

Ova odluka kompanije SBB je višestruko štetna kako za domaću medijsku scenu, tako i za gledaoce, pre svega u Beogradu, koji se putem Studija b informišu već punih 50 godina. Studio b je medij od neprocenjivog značaja za stanovništvo svih beogradskih opština, koje mu ukazuje poverenje već pola veka. Imajući u vidu ugled ove medijske kuće i značaj tačnog informisanja tokom brojnih teških situacija u prošlim decenijama, nejasna je odluka kompanije Total TV da od svih mnogobrojnih kanala, baš Studio b bude ukinut i ne bude deo njihove ponude. Comnet i Prouns izražavaju nadu da će ova očigledna greška biti ispravljena, jer bismo u suprotnom mogli steći utisak da je potez kompanije Total TV motivisan željom da se oslobodi konkurencije u vidu televizije, kojoj građani Beograda najviše veruju, posebno u vanrednim situacihama, kao što je ova ukojoj se trenutno nalazimo.

Autor: rtvkraljevo

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.