Omogućen elektronski upit stanja za porez na imovinu

0

Imajući u vidu veliko interesovanje naših sugrađana za korišćenje jedinstvenog informacionog sistema koji je razvila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, koji omogućuje građanima i privredi da elektronskim putem izvrše uvid u svoje poreske obaveze, kao i da elektronskim putem izmire svoje obaveze, obaveštavamo vas da je Gradska Poreska uprava Grada Novog Sada otvorila posebnu telefonsku liniju korisničkog servisa, kao i posebnu mejl adresu na koju se građani mogu obratiti u svrhu dobijanja svog korisničkog imena i lozinke.

Naime, putem aplikacije koja je prilagođena i za mobilne telefone, omogućen je elektronski upit stanja za porez na imovinu, korišćenjem korisničkog imena i lozinke, a zahtev za dodelu korisničkog imena i lozinke obveznici od sada mogu podneti i elektronskim putem. U skladu sa povećanim interesovanjem i brojem zahteva za korišćenje ove aplikacije, građani Novog Sada, počev od danas, 4.5.2020. godine mogu se elektronskim putem obratiti na mejl adresu [email protected] ili kontaktirati korisnički servis telefonom na broj 021/4871-707, te na lak, brz i jednostavan način dobiti svoje korisničko ime i lozinku u istom danu kada je zahtev i podnet, bez odlaska u Poresku upravu.

Nakon dobijanja korisničkog imena i lozinke, građani se mogu ulogovati na Portal jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije i uz pomoć jednog klika doći do informacija o svom porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima, kao i da izvrše elektronsko plaćanje. Napominje se da je korišćenje aplikacije besplatno i dostupno i za Android i iOS korisnike mobilnih telefona. Pozivanjem korisničkog servisa telefonom na broj 021/4871-707, građani svakog radnog dana u periodu od 8 do 14 časova mogu dobiti dodatna tehnička uputstva i tehničku podršku za korišćenje ove jednostavne i brze aplikacije.

Gradska Poreska uprava je unapredila dodatno ovaj proces, kako bi građanima omogućila da bez odlaska u Upravu nesmetano koriste aplikaciju, te obaveštava građane da je od sada dovoljno da elektronskim putem na mejl adresu [email protected] upute zahtev za dodelu korisničkog imena i lozinke, sa podacima o obvezniku, nakon čega će, u kratkom roku, na mejl adresu sa koje su se obratili dobiti mejl sa odgovorom.

Korisničko ime i lozinka koji se na ovakav način dobiju su trajni, te građani obe šifre mogu koristiti kada god imaju potrebu da pristupe aplikaciji. Takođe, aplikacija omogućava i korišćenje QR koda, što je prvi put da je omogućen i ovaj vid tehničkog rešenja.

Autor: nsuzivo.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.