MIROVIĆ: Modernizacija pruge Beograd – Budimpešta veoma značajna

0

Modernizacija pruge Beograd – Budimpešta, koja najvećim delom prolazi kroz Vojvodinu, jedan je od najznačajnijih projekata u proteklih nekoliko decenija za pokrajinu Vojvodinu i državu Srbiju, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na današnjem sastanku istaknuto da je postojeća jednokolosečna deonica pruge Novi Sad – Subotica – državna granica (Kelebija) izgrađena pre više od 130 godina. Ta trasa na teritoriji AP Vojvodine prolazi kroz područja gradova i opština: Novi Sad, Vrbas, Mali Iđoš, Bačka Topola i Subotica. Za izradu projektne dokumentacije za ovu deonicu neophodna je saradnja CIP-a i “Infrastruktura železnice Srbije” sa predstavnicima nadležnih institucija Republike Srbije i AP Vojvodine.

Predsednik Mirović je rekao da je za uspešnu realizaciju projekta, koji ima ne samo nacionalni, nego i visoki međunarodni značaj, važno da se umreže nadležne institucije sa svih nivoa vlasti, te da svako u svom domenu i preduzima mere koje će doprineti tome da trasa pruge na ovoj deonici ne zaostaje za Evropom.

“Pred svima nama je ogroman posao i Pokrajinska vlada je spremna da sa resornim sekretarijatima pruži maksimalnu podršku za uspešnu izradu projektne dokumentacije na deonici pruge Novi Sad-Subotica-državna granica (Kelebija)”, rekao je predsednik Mirović i dodao da je današnji sastanak prvi u nizu sastanaka koji treba da doprinesu da se projekat što brže uspešno dovede do kraja.

Već na današnjem sastanku u Pokrajinskoj vladi bili su predstavnici svih institucija koje treba da doprinesu bržoj realizaciji ovog projekta: generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović sa saradnicima, predstavnici „Infrastrukture železnice Srbije” a.d, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić, savetnica potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Mišela Nikolić, predstavnici lokalnih samouprava i gradova na trasi pruge: Novi Sad, Subotica, Mali Iđoš, Vrbas, Bačka Topola, kao i predstavnici pokrajinskih zavoda za zaštitu prirode i zaštitu spomenika kulture.

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.