Brnabić: Vraćamo se s dobrim rezultatom za Srbiju

0
Foto: srbija.gov.rs

Ima­li smo mno­go do­brih sa­sta­na­ka i či­ni mi se da se vra­ća­mo sa do­brim re­zul­ta­tom za Sr­bi­ju i sa no­vim do­dat­nim raz­u­me­va­njem sa SAD, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić

Ima­li smo mno­go do­brih sa­sta­na­ka i či­ni mi se da se vra­ća­mo sa do­brim re­zul­ta­tom za Sr­bi­ju i sa no­vim do­dat­nim raz­u­me­va­njem sa SAD, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja je predvodila srpsku delegaciju na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Ona je u intervjuu za “Politiku” rekla i da Srbija neće odustati od toga da se izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o Kosovu razmatra na svaka tri meseca u Sa­ve­tu bez­bed­no­sti.

“Tu smo ima­li ve­li­ko ne­ra­zu­me­va­nje Ve­li­ke Bri­ta­ni­je, o če­mu smo di­rekt­no sa nji­ma ko­mu­ni­ci­ra­li. Me­ni je žao što su oni sma­tra­li da to ne tre­ba da uđe u agen­du i re­kla sam da mi­slim da je to po­li­tič­ki ne­is­kre­no.

Ako su već ose­ća­li da je Bal­kan do­volj­no va­žan da, i po­red to­ga što iz­la­ze iz EU, že­le da Lon­don bu­de do­ma­ćin Sa­mi­ta za­pad­nog Bal­ka­na, on­da je valj­da Bal­kan dovoljno va­žan da osta­ne na dnev­nom re­du Sa­ve­ta bez­bed­no­sti. Sa osta­lim part­ne­ri­ma će­mo ra­di­ti na ovom pi­ta­nju u bu­duć­no­sti i od to­ga ne­će­mo od­u­sta­ja­ti”, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila i da uloga UN kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema nije preve­li­ka i da je bi­la ogrom­na gre­ška lju­di ko­ji su u to vre­me vo­di­li Sr­bi­ju što se di­ja­log o KiM iz Uje­di­nje­nih na­ci­ja pre­ba­cio u Evrop­sku uni­ju.
Izvor: tanjug, novosti
Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.