Sombor nagradio vredne policajce

0
Foto: sombor.rs

Povodom Dana policije i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i slave Ministarstva, u Somboru zaslužnim policijskim službenicima uručeni ručni satovi i zahvalnice, a na Trgu Svetog trojstva priređena izložba opreme i naoružanja Policijske uprave u Somboru.

Zaslužnim policijskim službenicima, nagrade su uručili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović i načelnik Policijske uprave Sombor Saša Dmitrašinović.

Ručni sat i zahvalnica su uručeni Branislavu Gutoviću, glavnom policijskom inspektoru Odeljenja za vanredne situacije, Renati Rajčanji, višem policijskom inspektoru Odeljenja saobraćajne policije i Igoru Radenkoviću, policijskom naredniku Odeljenja policije.

Zahvalnicama su nagrađeni: samostalni policijski inspektor Rade Funduk (Odeljenje saobraćajne policije), policijski narednik Radovan Milošević (Odeljenje kriminalističke policije), mlađi policijski narednik I klase Dušanka Novković ( Odsek pogranične policije, za strance, suzbijanje ilegalnih migracija i trgovine ljudima), policajac Vladimir Jovin ( Odeljenje policije) i viši referent Branka Čortan (Odsek za upravne poslove).

Obraćajući se nagrađenim službenicima policije, ali i kompletnoj Policijskom upravi u Somboru gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je svima čestitala Dan policije i Dan MUP-a, i izrazila zadovoljstvo izvanrednom saradnjom koju grad Sombor i PU ostvaruju.

„Moje zadovoljstvo je utoliko veće što prema ocenama Ministarstva unutrašnjih poslova imamo jednu od najboljih Policijskih uprava u Srbiji. Rad policije je izuzetno važan i značajan u jednoj zajednici i svakom društvu. Ni u najmirnijim vremenima policija ne može da ne radi. Policija, odnosno vi obavljajući vaš posao, stvarate preduslove da bismo svi zajedno živeli, stvarali i radili“, kazala je Golubović i istakla značaj rada policije u kontekstu privlačenja investitora i otvaranja novih radnih mesta.

„Kao lokalna samouprava se borimo za nova radna mesta, za veće plate, investitore i ukupan ekonomski razvoj. U tom kontekstu pitanje bezbednosti je jedno od najznačajnijih pitanja. Mi stvaramo povoljne uslove i povoljan ambijent za strane investitore da bi ulagali svoja sredstva i da bi svi od toga imali veću korist. Uslov da investitori dođu jeste njihova lična bezbednost, bezbednost njihove imovine, objekata. Otuda je analiza stanja lokalne samouprave, kada je bezbednost u pitanju, jedan od ključnih faktora zbog kojeg će se oni odlučiti da li će ili neće doći u jednu lokalnu samoupravu“, navela je Golubović i istakla da lokalna samouprava i Policijska uprava sarađuju u svim segmentima, bilo da je reč o obezbeđivanju reda kada se održavaju manifestacije, rekonstruišu saobraćajnice, u oblasti maloletničke delinkvencije i rešavanju migrantske krize.

Načelnik PU Sombor Saša Dmitrašinović, zahvalio se na zajedničkom obeležavanju Dana policije kao dana iz herojske prošlosti.

„Prošlost nam služi za ponos, ali mi sagledavamo sebe u sadašnjem vremenu i budućnosti. Sebe vidimo kao profesionalnu službu koja je spremna da odgovori svim izazovima vremena u kojem živimo i službu koja sebe doživljava kao istinski servis svih građana. Poslednjih nekoliko godina MUP i PU u Somboru konstantno beleže smanjenje broja izvršenih krivičnih dela, tako da je u Somboru oko dva odsto manji broj krivičnih dela u odnosu na prethodnu godinu. Posebno je značajno da nije došlo do ekspanzije najtežih krivičnih, niti drugih dela“, kazao je Dmitrašinović i naveo da je u oblasti privrede broj rasvetljenih krivičnih dela veći za deset odsto, a PU u saradnji sa MUP-om i kolegama iz regiona se posebno posvetila sprečavanju krijumčarenja opojnih droga.

„Očuvali smo stabilan red i mir i u ovoj oblasti beležimo smanjenje prekršaja za oko 24 odsto, povećana je bezbednost i u oblasti saobraćaja“, kazao je, osim ostalog, Dmitrašinović i podsetio prisutne na sve kolege, policijske službenike koji su vršeći svoj posao poginuli ili stradali.

Dan policije i Dan MUP-a se proslavlja na Duhove, u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija na Duhove (Trojice) odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur –česme, kao i naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

Izvor: sombor.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.