Sklopljena saradnja Privredne komore Vojvodine i Ekonomskog fakulteta

0
Izvor: PKV

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Aleksandar Grubor potpisali su danas Sporazum o saradnji, kojim je institucionalizovana dugoročna poslovna saradnja.

“Cilj potpisivanja Sporazuma je uvezivanje visokog obrazovanja, nauke i privrede, kao i intenziviranje primene naučno-istraživačkih rezultata u poslovanju subjekata koji obavljaju privrednu delatnost i javnu funkciju”, istakao je danas predsednik Vučurević.

vucurevic, pkv

Izvor: PKV

Dodao je da je jedna od ključnih aktivnosti PKV saradnja nauke sa privredom, kako bi sa jedne strane naučno-tehnološka dostignuća bila zastupljenija u realnoj privredi, ali i kako bi fakulteti, naučni instituti stekli uvid u potrebe tržišta.

Ekonomski fakultet u Subotici, kao i PKV, ima široku mrežu partnerstava, kako sa visoko školskim, tako i sa naučno-istraživačkim ustanovama, sa različitim institucijama, ali i, prema rečima dekana, sa domaćim i stranim kompanijama koji posluju na tržištu Republike Srbije ili koje se pojavljuju kao strani akteri na našem tržištu.

Na sastanku je istaknuto da saradnja sa PKV može da obuhvati mnogo toga, od realizacije akreditovanih studijskih programa na svim nivoima studija, povezivanje sa članicama PKV, pre svega u obezbeđenju stručne prakse, zajedničkih istraživanja, organizovanja stručnih i obrazovnih skupova.

“Ono što je nama veoma dragoceno, to je pristup i mogućnost korišćenja veoma bogate baze podataka PKV, koje bi koristile za naša originalna naučna istraživanja i naravno za potrebe stručnog usavršavanja našeg nastavnog kadra. Isto tako, voljni smo da PKV i njenim članicama, ponudimo domaće i strane stručne časopise, kao i sve druge bibliotičke izvore koje Ekonomski fakultet zaista ima u impozantnom broju”, naglasio je prof. dr Aleksandar Grubor.

Dodao je da je Sporazumom predviđena i zajednička saradnja na različitim studijskim projektima, na afirmaciji predavanja gostujućih stranih i domaćih profesora Ekonomskog fakulteta, kao i u okviru svih oblika međusobne promocije, kako kod nas, tako i u inostranstvu.

Izvor: RTV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.