Sednica Skupštine Srbije

0

Prva sednica redovnog prolećnog zasedanja Skupštine Srbije počela je danas, a na dnevnom redu je predloženo više međunarodnih sporazuma i protokola, prenosi Tanjug.

Sednica je počela intoniranjem himne Srbe “Bože pravde”, a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala počasna jedinica Vojske Srbije. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je pauzu na zahtev šefova poslaničkih grupa vladajućih stranka. Gojković je rekla da određuje pauzu u radu radi održavanja konsultacija se šefovima poslaničkih grupa vladajućih stranaka i radi održavanja konsultacija u Vladi Srbije na koje je u međuvremenu pozvana.Gojković je rekla da će o nastavku sednice poslanici biti informisani posle konsultacija sa šefovima poslaničkih grupa.
Na sednici parlamenta je prethodno odlučeno da se na dnevni red stavi Predlog odluke o prestanku funkcije Zaštitnika građana Saše Jankovića koji je parlamentu podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo 28. februara 2017. godine.
Na dnevnom redu je i potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima i potvrđivanju Doha amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju Ujedinjenih nacija o promeni klime.
Poslanici treba da razmatraju i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III), kao i Sporazuma Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.
Na dnevnom redu treba da bude i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti.
Poslanici bi trebalo da razmatraju i potvrđivanje izmena Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta.
Razmatraće se i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Mađarske o plovidbi rekom Tisom, potvrđivanje Sporazuma vlade Srbije i Katara o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja, kao i potvrđivanje Sporazuma Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti.

Izvor: Tanjug

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.