Prva šansa za 13 doktora nauka

0

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević, uručio je danas 13 ugovora u cilju angažovanja nezaposlenih doktora nauka, kroz projekte na nekoj od visokoškolskih ili naučnoistraživačkih ustanova na teritoriji AP Vojvodine.

U okviru programa „Pravo na prvu šansu“ za čiju realizaciju je Pokrajinska vlada preko Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost izdvojila više od 14 miliona dinara, ove godine je 13 doktora nauka iz Vojvodine dobilo posao.

Čestitajući kandidatima, koji su dobili posao na godinu dana, resorni sekretar prof. dr Zoran Milošević je naglasio da ovaj program postoji od 2012. godine i da on predstavlja dobru praksu koju je nastavila i ova Pokrajinska vlada. Sekretar Milošević je istakao da su neki loši programi, pre svega pogoni novih tehnologija obustavljeni, jer su u velikoj meri proizveli loše posledice po budzet AP Vojvodine.

„Programa „Pravo na prvu šansu“ je nešto što će unaprediti rad naših fakulteta, kvalitet nastave, naučnoistraživačku delatnost i osnažiti vezu mentora i kandidata, koji traži svoju „prvu šansu“. Ovaj program u pravom smislu reči legitimiše visoko obrazovanje, kao simbiozu nauke i nastave. Ljudi kroz naučnoistraživačku delatnost, kroz kvalitet nastave, stvaraju objektivne preduslove autonomije univerziteta“, rekao je Milošević i dodao da veruje da će program doneti ukupnu dobrobit u povezivanju nauke, nastave i prakse.

Javni konkurs za realizaciju akcije „Pravo na prvu šansu“ bio je otvoren od 1. do 26. juna 2017. Na konkurs se javilo ukupno 18 kandidata, od kojih je petoro već bilo angažovano ranijih godina, pa je zato šansa data kandidatima koji prvi put konkurišu. Najviše doktora nauka, njih šestoro, angažovano je na Filozofskom fakultetu. Na Prirodno-matematičkom fakultetu radiće četiri kandidata, dok će po jedan biti angažovan na Institutu BioSense, Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu i Fakultetu za sport i turizam TIMS.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.