Prihvaćen Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada za prvih devet meseci

0

Na današnjoj sednici Saveta za budžet i finansije razmatran je i većinom glasova prihvaćen Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada u periodu od 1. januara do 30. septembra 2017. godine, navedeno je u saopštenju.

U Izveštaju se konstatuje da su prihodi i primanja budžeta Grada Novog Sada iz svih izvora sredstava iz budžeta, sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ranijih godina, u posmatranom periodu, ostvareni u iznosu od 18.711.848.207,00 dinara, što predstavlja 73,7% planiranih sredstava na godišnjem nivou, odnosno 98,1% planiranih sredstava budžeta, prema planovima za izvršenje budžeta za period januar-septembar 2017. godine.

Ukupni rashodi i izdaci budžeta, finansirani iz svih izvora sredstava iz budžeta, izvršeni su u iznosu od 10.052.233.743,84 dinara, kojim je izmiren deo obaveza u izveštajnom periodu i koji čini 39,6% planiranih rashoda i izdataka za celu godinu, a 52,7% u odnosu na planove za izvršenje budžeta za period januar-septembar 2017. godine.

Odstupanja između planiranih i izvršenih rashoda i izdataka nastala su, jer je zbog proceduralnih razloga, realizacija stvorenih obaveza, po podnetim zahtevima na kraju izveštajnog perioda, usledila po završetku tog perioda. Takođe i zbog toga što svi planirani rashodi u tom vremenu nisu mogli da se realizuju do kraja tog perioda zbog utvrđenih rokova u kojima se izvršavaju, odnosno, do 5-og odnosno 20-og u mesecu za prethodni mesec (plate i komunalni troškovi), a za određene rashode zbog započetog, a nedovršenog postupka javne nabavke i postupanja u skladu sa ugovorenom dinamikom izvođenja radova i sprovođenja plaćanja do kraja izveštajnog perioda.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.