Predstavnici OPENS-a, studentskih organizacija i institucija potpisali protokol o saradnji

0
Foto: Vladimir Veličković, OPENS Sava Veličković, OPENS

 U zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu juče su potpisani protokoli o saradnji između studentkih institucija, studentskih organizacija i OPENSa, ka sledeći korak ka 2019. Godini i novim partnerstvima.

„Memorandum o saradnji će nam omogućiti da još kreativnije i dublje razmišljamo o budućnosti i posebno toj 2019. Godini. Ovim šaljemo poruku stunetima da se i oni pitanju i da su važni kako nama tako i institucijama koje se primarno bave studentima. Uz to, poručujemo da kroz saradnju između OPENSa, institucija i studenata možemo da napravimo neke promene“, kaže Vukašin Grozdanović koordinator OPENSa.

Ideja OPENSa jeste da jednako institucije, kao i studenti, pa posebno kroz studentske organizacije, prepoznaju koliko je važno međusobno umrežavanje i sardnja.

„Mi vrlo uspešno sarađujemo sa timom OPENSa. Imali smo čitav niz zajedničkih aktivnosti i ono što ćemo danas učiniti je zapravo samo jedna pravna formulizacija onoga što postoji. To nam pruža mogućnost da efikasnije sarađujemo u narednom periodu. Mislim da je ovo jedan lep gest, koji podrazumeva da postoji jedna čvrsta veza između Asocijacije OPENS koja se bavi nečim što je izuzetno važno za našu društvenu zajednicu i Univerziteta u Novom Sadu koji je po definicije sedište mladih ljudih sa preko 50 hiljada studenata“, rekao je rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. Dr Dušan Nikolić.

Do sada je već uspostavljena saradnja između OPENSa i studentskim institucijama kao što su Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, Studentski centar i Studentski kulturno centar. Kroz OPENS kao kanal, pokrenuti su zajedničke akcije i projekti, kao i istraživanja, a ideja je da se takva saradnja formalizuje i produbi.

„Mi smo i do sada imali dosta dobru saradnju i sa studentima i sa OPENS-om. Ovom formalizacijom mi ćemo samo sprovesti u delo ono što smo već započeli i nadam se produbiti saradnju“, kaže v.d. direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić.

Na radnom delu sastanaka, formirana je radna grupa koju čine predstavnici studentskih organizacija i OPENS-a, koja će se dalje operativno baviti idejama i planiranjem aktivnosti za 2018. i 2019. Godinu. Kreirana je zajednička mejling lista kako bi se informacije koje su bitne studentima pravovremeno plasirale i prosleđivale što većem broju mladih i predložene su aktivnosti koji mogu zajednički da se realizuju ove i naredne godine.

Izvor: Opens

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.