Otvoren poziv za sufinasiranje inovacija

0
Foto: Brif.rs

Fond za inovacionu delatnost objavio je poziv za dodelu 2,7 miliona evra za programe sufinasiranja inovacija (Matching grants program) koji ne mogu trajati duže od dve godine.

Kako je objavljeno u oglasu, rok za prijave je do 1. septembra i očekuje se da do kraja godine ili u januaru 2018. sredstva budu na raspolaganju preduzetnicima.

Kompanije mogu prijaviti projekat iz bilo koje naučne oblasti i tehnologije, kao i bilo kog industrijskog sektora.

Kako je navedeno u pozivu, ciljevi programa su podsticanje komercijalizacije istraživanja i razvoja, kao i dalji razvoj inovativnih kompanija zasnovan na znanju i podsticanje uspostavljanja saradnji i partnerstava sa međunarodnim kompanijama i organizacijama i povećanje broja tehnoloških kompanija i njihova priprema za dodatne investicione mogućnosti.

Iznos finansiranja koji Fond za inovacionu delatnost dodeljuje u okviru Programa sufinansiranja inovacija iznosi maksimalno 70 odsto od ukupno odobrenog budžeta projekta za mikro i mala privredna društva i maksimalno 60 odsto od ukupno odobrenog budžeta za srednja privredna društva, s tim da finansiranje koje Fond za inovacionu delatnost obezbeđuje ne može biti veće od 300.000 evra po projektu.

Najmanje 30 odsto od ukupno odobrenog budžeta projekta za mikro i mala privredna društva i 40 odsto za srednja privredna društva mora biti obezbeđeno od strane podnosioca prijave iz drugih, privatnih izvora, nezavisno od Fonda za inovacionu delatnost.

Sredstva za realizaciju Programa sufinansiranja inovacija se mogu koristiti za finansiranje zarada, sitne opreme i materijala za istraživanje i razvoj, poslovni prostor i podršku poslovanju, usluge vezane za istraživanje i razvoj, usluge podizvođača, stručnjake ili savetnike za istraživanje i razvoj, kao i prijavu patenta i prateći troškova i sertifikacije.

Izvor: Tanjug

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.