Održana sednica Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja

0

Na današnjoj sednici Saveta za urbanizam, poslovni prostor i stambena pitanja većinom glasova članova prihvaćena su dva predloga i upućena Skupštini Grada Novog Sada na razmatranje.

Članovi Saveta prihvatili su Predlog plana detaljne regulacije Radne zone južno od pruge u Futogu i  Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije zone rekonstrukcije u nasleđenim ambijentalnim celinama u Novom Sadu.

Prema Predlogu plana detaljne regulacije Radne zone južno od pruge u Futogu, područje obuhvaćeno planom nalazi se u okviru celine pretežno namenjene radnim zonama i zaštitnom zelenilu. To je prostor koji je pretežno namenjen sekundarnim (industrijskim pogonima, građevinarstvu i slično) i tercijarnim delatnostima (proizvodnom i uslužnom zanatstvu, trgovini, ugostiteljstvu i drugo). Za postojeći kompleks fabrike „Milan Vidak“ predviđa se revitalizacija postojećih i uvođenje novih prerađivačkih kapaciteta, uz mogućnost podele na više manjih nezavisnih kompleksa. U okviru radnih zona, kako je navedeno u Predlogu plana, u ovoj urbanističkoj celini moguće je planirati i prostore namenjene stovarištima i skladištima. Ostatak prostora namenjen je za zaštitno zelenilo, meliorativne kanale i saobraćajne površine (drumski i železnički saobraćaj). U okviru železničkog područja nalazi se i železnička stanica Futog.

Na današnjoj sednici članovi i članice Saveta većinom glasova su prihvatili i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije zone rekonstrukcije u nasleđenim ambijentalnim celinama u Novom Sadu (lokalitet na parceli 8550/1 KO Novi Sad I) i takođe ga uputili Skupštini grada na razmatranje.

Ova dva predloga naći će se pred odbornicima i odbornicama na narednoj sednici Skupštine Grada Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.