Održana sednica Saveta za osobe sa posebnim potrebama

0

Na današnjoj sednici Članova Saveta za osobe sa posebnim potrebama, razmatrana je Informacija o Javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta Grada Novog Sada za finansiranje programa udruženja osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite koji su od interesa za Grad Novi Sad za 2018. godinu.

Sredstva za finansiranje ili sufinansiranje programa ovog konkursa obezbeđena su Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2018. godinu u iznosu od 50 miliona dinara, gde je predviđeno da 25 miliona dinara ide za programe udruženja građana koje realizuju udruženja slepih, slabovidih i gluvih osoba, osoba obolelih od paraplegije, distrofije, cerebralne i dečije paralize i multple skleroze, mentalno nedovoljno razvijenih osoba, osoba obolelih od autizma, daunovog sindroma, invalida rada, boraca, civilnih invalida rata, ratnih vojnih invalida i ratnih i mirnodopskih vojnih invalida.

Za programe dnevne podrške u zajednici koji imaju za cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom predviđeno je 11.050.000 dinara, za programe podrške za samostalan život u društvu osoba sa invaliditetom predviđeno je 6.150.000 dinara, za program podrške porodici sa decom kojima se unapređuju kapaciteti porodice predviđeno je 3.000.000 dinara i 4.800.000 dinara je prediđeno za programe savetodavno-terapijske, socijalno-edukativne i rehabilitaciono-terapijske podrške.

Pravo učešća i kriterijumi za ocenu prijavljenih programa su definisani u Javnom konkursu objavljenom 22.02.2018. godine na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada i trajaće do 5. marta 2018. godine.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.