Održana sednica Saveta za ekonomski razvoj grada

0

Na danas održanoj sednici članovi Saveta za ekonomski razvoj grada su razmatrali i većinom glasova prihvatili Izveštaj o realizaciji Programa rada Turističke organizacije Grada Novog Sada sa Finansijskim planom i Programom i planom promotivnih aktivnosti Grada Novog Sada za period januar – decembar 2017. godine.

U 2017. godini Turistička organizacija Grada Novog Sada je realizovala iznos od oko 67,6 miliona dinara u odnosu na planiranih 94,6 miliona dinara, što je 71,5 % sredstava u odnosu na plan. Deo sredstava u odnosu na plan, odnosno 28,5 % koji nije realizovan odnosi se na nabavke čija se realizacija odvija delom i u 2018. godini za koje će obaveze biti plaćene u 2018. godini. Ostvaren je prihod od  prodaje suvenira u iznosu od oko 54 hiljade dinara i naplata boravišne takse je veća za oko 34 % od planirane.

Kratkim osvrtom može se zaključiti da je 2017. godina bila izuzetno uspešna godina, kako u promociji tako i u razvoj turističke ponude Grada Novog Sada, što je i rezultiralo nastavljenim kontinuitetom rasta broja noćenja i dolazaka u Novi Sad. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije ostvaren je rast dolazaka za 11,8%. i noćenja za 1,9%. Međutim, ostvarena je veća naplata boravišne takse za čak 28,9%, što ukazuje da svi smeštajni objekti nisu dostavljali podatke RZS.

Turistička organizacija Grada Novog Sada imala je 25 promotivnih nastupa i učestvovala je u organizaciji 2 velika događaja. Sprovedena je kontinuirana kampanja na televiziji, radiju, putem štampanih medija, bilborda, internet portala i društvenih mreža.

Realizovana je treća faza postavljanja informativne turističke signalizacije, kao i veliki broj projektnih aktivnosti, organizovane su promotivne turističke ture i nastavljena je saradnja sa turističkom privredom Novog Sada, odštampan je i nabavljen promotivni materijal kojim je promovisan Novi Sad i organizovane su obuke i predavanja za predstavnike turističke privrede.

Izvor : Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.