Obilazak radova na izgradnji vodovodne mreže i kanalizacije u Veterniku

0

“Grad Novi Sad će ove godine na teritoriji MZ „Veternik“ uložiti više od 140 miliona dinara u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, i to oko sedam kilometara kanalizacione i 900 metara vodovodne mreže”, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom obilaska radova na izgradnji vodovoda i kanalizacije otpadnih voda sa crpnom stanicom u Ulici Bogdana Čiplića u Veterniku.

“Mi smo danas obišli radove u delu Veternika oko Ulice Bogdana Čiplića, koji predstavljaju prvu fazu pri kojoj se radi 1500 metara kanalizacije i oko 800 metara vodovodne mreže. Odmah posle sledi druga faza u susednim ulicama, i to oko 2050 metara kanalizacione mreže. Istovremeno, krećemo da radimo kanalizacionu mrežu u slivu Leptirove ulice i u slivu južno od Novosadskog puta”, rekao je Vučević.

“Za prethodnih pet godina, u Veterniku smo izgradili više od deset i po kilometara kanalizacione mrže vrednosti 240 miliona dinara, ali smo svesni da i dalje postoje komunalni problemi. Razgovarajući sa građanima Veternika, čuo sam da se suočavaju i sa drugim problemima, kao što su javni prevoz, rasveta, nedostatak trotoara, ali nisam došao da im ponudim laka rešenja i lažna obećanja. Ono što je sigurno, jeste da ćemo stalno raditi i investirati u sve delove grada ravnomerno i da će nam Veternik sigurno biti u fokusu rešavanja komunalnih problema. Ova godina je posebno značajna za Veterničane, jer ćemo u septembru svi zajedno obeležiti veliki jubilej, a to je sto godina od osnivanja ovog naselja doseljavanjem solunskih dobrovoljaca”, rekao je gradonačelnik Vučević i zahvalio se građanima na saradnji sa gradskim upravama, preduzećima i Mesnom zajednicom, kao i na podršci u celokupnom procesu pribavljanja dozvola za radove.

Izvođač „Bulavar company“ počeo je sa radovima 5. februara, a ugovorena izgradnja obuhvata dve faze. Prva faza podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u ulicama Kralja Petra I, Zuzane Halupove, Veternički breg i Bogdana Čiplića u Veterniku u dužini od 1581,84 m, prečnika 250 mm i izgradnju vodovoda u delovima tih ulica ukupne dužine 890,11 m prečnika 110 mm. Druga faza obuhvata izgradnju kanalizacione mreže u ulicama u sliv Cerske ulice, tj. u ulicama Cerskoj, Popovića Komoraša, Emila Čakre, Proke Jovkića, Pavla Julinca i izgradnju crpne stanice u Cerskoj ulici. Ukupna dužina je 2050 metara, prečnika 250 mm.

Radovi vezani za Leptirovu ulicu se tiču izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 432,40 metara prečnika 250 mm i izgradnje crpne stanice, a izvođač radova je „Put invest“.

Isti izvođač radi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterniku južno od Novosadskog puta, a to podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže u ulicama: Rodina, Lastina, Golubova, Kosova, Sevastopoljska, Kralja Milutina, Srpskih junaka, Paunova, kao i deo uz melioracioni kanal, ukupne dužine 2.940 metara, prečnika 250 mm.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.