Novosadska javna preduzeća spremna za “EXIT” festival

0

Novosadska javna komunalna preduzeća i ove godine spremna su da daju svoj doprinos “EXIT” festivalu.

Kako je najavljeno Novi Sad će ovih dana biti bogatiji za 55.000 turista iz preko 70 zemalja sveta.

Obezbeđeno više od 220 besplatnih parking mesta

Infrastrukturni radovi u gradu su ili završeni ili prilagođeni vremenu trajanja festivala, što ima za cilj da se izbegnu dodatne gužve, a za goste, koji na festival dolaze kolima, obezbeđeno je više od 220 besplatnih parking mesta u ulicama Prote Mihaljdžića, na Trgu Vladike Nikolaja i uz Kej Skojevaca.

Ekipe JKP “Čistoća” će raditi pojačanim intenzitetom

Tokom trajanja festivala “EXIT”-a, ekipe JKP “Čistoća” će raditi pojačanim intenzitetom na čišćenju prostora Petrovaradinske tvrđave, Podgrađa, ali i drugih frekventnih lokacija u Novom Sadu.

Pod tim lokacijama, podrazumeva se Kej žrtava racije, gde se tradicionalno okuplja veliki broj mladih ljudi, ali i centar Novog Sada, u kom je ovih dana velika gužva i hiljade posetilaca i turista.

“Završetkom Egzita, naš posao nije gotov, jer u narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Privremeno se menja trasa autobuskih linija

Tokom trajanja Festivala „EXIT 2018“ određuje se privremena zabrana saobraćaja za sva motorna vozila, osim za vozila organizatora manifestacije, u ulicama Beogradskoj, Štrosmajerovoj, Prote Mihaldžića, Lisinskog, Vladimira Nazora i Preradovićevoj do Šenoine ulice u Petrovaradinu.

Određuje se privremeno uvođenje zone „30“ u delu Preradoviđeve ulice, od Beogradske kapije do Ulice Pavla Jurišića Šturma u Petrovaradinu i obeležavanje pešačkog prelaza kod restorana „Lovoturs“. Privremeno taksi stajalište se određuje na Trgu Vladike Nikolaja u Petrovaradinu kod Štrosmajerove ulice.

Takođe, privremeno se menja trasa autobuskih linija javnog gradskog, prigradskog i međumesnog prevoza putnika koja se pruža Beogradskom ulicom u Petrovaradinu na sledeći način: od Trga Vladike Nikolaja u Petrovaradinu, Kameničkim putem, Kejom Skojevaca i Reljkovićevom ulicom, do Preradovićeve ulice i dalje postojećom trasom, osim linije broj 69, koja se od Trga Vladike Nikolaja pruža Kameničkim putem do raskrsnice sa ulicom Dunavske divizije i dalje postojećom trasom.

Privremena zabrana saobraćaja važi od 17.00 časova 12, 13, 14. i 15. jula 2018. godine do 6.00 časova narednog dana i 16. jula 2018. godine do 11.00 časova, a privremeno uvođenje zone „30“ u delu Preradovićeve ulice važi od 12. do 16. jula 2018. godine.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.