Novo vozilo hitne pomoći za Dom zdravlja u Novom Bečeju

0

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave predao na upotrebu novo vozilo hitne pomoći Domu zdravlja Novi Bečej. Sanitetsko vozilo je nabavljeno za 4,4 miliona dinara sredstvima Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Podržavajući politiku Pokrajinske vlade da je zdravlje građana na prvom mestu, samo preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja u poslednjih godinu dana dodeljeno je 333 miliona dinara za realizaciju 24 projekta u 17 opština. Jedan od tih projekata je i nabavka novog vozila za pružanje hitne medicinske pomoći u Novom Bečeju. Kupovinom ovog vozila, zaposleni Doma zdravlja moći će brzo i pravovremeno da pruže neophodnu medicinsku pomoć. U najskorije vreme očekujemo da i angio-sala u bolnici u Zrenjaninu bude završena, te će uz pomoć novog saniteta građanima Novog Bečeja biti omogućen sigurniji prevoz i adekvatna pomoć u slučaju infarkta miokarda,“ istakao je ovom prilikom Kovačević.

Odeljenje za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja Novi Bečej u svom sastavu ima pet ekipa, koje na godišnjem nivou pruže oko 2500 usluga na terenu. Do sada su imali samo dva vozila, koja su prelazila oko 120.000 kilometara godišnje, jer se pacijenti sa akutnim koronarnim sindromima zbrinjavaju u Institutu za kradiovaskularne bolesti Sremska Kamenica.

Nakon posete Domu zdravlja, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević i predsednik opštine Saša Maksimović održali su radni sastanak u zgradi opštine gde se razgovaralo o daljim planovima kapitalnih ulaganja na teritoriji novobečejske opštine. Direktor Kovačević je najavio da će novi konkursi biti raspisani već u prvoj nedelji jula.

„Opština Novi Bečej će spremno dočekati nove konkurse Uprave, gde ćemo pokušati da obezbedimo nova sredstva za razvojne projekte opštine. Već danas ćemo razgovarati i o mogućnostima nastavka izgradnje industrijske zone u Novom Miloševu i Novom Bečeju, kao i o rekonstrukcija vodovoda u naseljenom mestu Novi Bečej,“ napomenuo je ovom prilikom predsednik opštine Saša Maksimović.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.