Zimske službe Novog Sada na terenu

0
Foto: Gradsko zelenilo

Zbog pojačanih snežnih padavina, ekipe Zimske službe “Gradskog zelenila” od sinoć u 23 časa nalaze se na terenu.

Na poslovima čišćenja snega i posipanja soli, rizle i magnezijum-hlorida trenutno je angažovano 145 radnika sa 30 vozila mehanizacije.

Prioritet imaju autobuska stajališta i pešački prilazi mostovima, a sneg se uklanja i sa 10 gradskih trgova, Petrovaradinske tvrđave, šetnih staza u parkovima i oko njih itd.
“Gradsko zelenilo” apeluje na Novosađane da počiste sneg ispred zgrada i lokala, kako bi se omogućilo nesmetano kretanje građana.

ZIMSKA SLUŽBA 23-03-2018 (1)

“Zimska služba Preduzeća celu noć je čistila sneg sa pijaca. Pored dovoljne količine industrijske soli za posipanje po pijacama i oko njih, angažovani u Zimskoj službi opremljeni su i dobrom mehanizacijom, a sve u cilju što efikasnijeg uklanjanja snega i leda sa pijačnih prostora. Zbog pojačanih padavina, na poslovima rada Zimske službe angažovani su svi zaposleni u Preduzeću. Osim maksimalne angažovanosti da pijace i prilazi pijacama budu prohodni, građani se mole za razumevanje kao i dodatni oprez koji je neophodan usled vremenskih okolnosti”, navodi se u saopštenju.

Zimska služba JKP “Parking servis” uklanja sneg sa javnih parkirališta

Zimska služba JKP “Parking servis” od 5 časova neprestano uklanja sneg sa javnih parkirališta koja se nalaze u zoni naplate, u čemu pomaže i sva raspoloživa mehanizacija preduzeća. Na terenu se nalazi oko 100 radnika i 10 specijalnih vozila.

Kako je saopštilo ovo preduzeće, radnicima na terenu su se pridružili i zaposleni iz administracije, odnosno angažovani su svi raspoloživi kapaciteti preduzeća, kako bi obezbedili da parkirališta budu u funkciji.

„Čišćenje parking mesta od snega u zoniranim delovima grada obavlja se po planu rada koji dobijamo na dnevnom nivou od Zimske službe grada Novog Sada i u skladu sa drugim javnim preduzećima. Prioritet su parking mesta kod zdravstvenih ustanova, garaža kod Srpskog narodnog pozorišta, zatvoreno parkiralište na Trgu galerija i parking mesta u centru grada“, saopštilo je ovo preduzeće.

Zimska služba JKP “Čistoća” sve vreme na terenu

Kompletna mehanizacija Zimske službe JKP “Čistoća” i 150 radnika, rade tokom snežnih padavina bez prekida na raščišćavanju centra Grada Novog Sada, pešačkih prelaza, prilaza pešačkim prelazima i formiranju pešačkih staza u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Sve površine koje tretira Zimska služba JKP “Čistoća” su prohodne.Radnici Zimske službe našeg preduzeća su na terenu proveli celu noć, a dežurstvo je na snazi dok god traju padavine. Uključena je i mehanizacija, sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona.

Zimska služba JKP „Čistoća“ je spremna i za obilnije padavine. Vremenske prilike trenutno ne utiču na redovan program održavanja javne higijene u Novom Sadu, kao ni na odnošenje smeća.Služba za odnošenje smeća otežano radi u naseljima na sremskoj strani grada. Čim se za to steknu uslovi i ulice budu prohodne, sa svih lokacija će smeće biti odnešeno. Ova služba će i za vikend raditi u režimu rada za radni dan.

Zimska služba JKP “Čistoća” je u stalnoj koordinaciji sa ostalim zimskim službama novosadskih javno-komunalnih preduzeća.

Izvor: Novosadska TV

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.