Uspešno završen projekat „OK – servis podrške mladih“

0
Foto: grad novi sad

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u periodu od septembra 2018. godine, do marta 2019. godine, Uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Kancelarija za mlade realizovala je projekat „OK servis podrške mladih“.

U okviru projekta čiji je cilj obrazovanje srednjoškolaca u Novom Sadu, u Omladinskom OK klubu održane su 24 radionice na teme: Finansijska pismenost mladih, Funkcionalna pismenost mladih, Preduzetništvo i samozapošljavanje mladih, Emocionalna pismenost mladih, Prevencija bolesti zavisnosti i Zdravlje mladih, informisanje i prevencija. Na završnom događaju kojem je prisustvovao član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predstavljene su aktivnosti i rezultati projekta, a predstavnicima škola dodeljeni su certifikati i prigodni pokloni.
– Kada smo, pre nešto više od godinu dana otvarali ovaj klub, istakli smo da će to biti mesto učenja, druženja i jačanja omladinske zajednice. Sa velikim zadovoljstvom konstatujem da je Omladinski OK klub, već u velikoj meri ispunio naša očekivanja. Pored toga što predstavlja direktnu vezu između Lokalnog akcionog plana politike za mlade i njegove implementacije kroz konkretne programe, možemo se pohvaliti i činjenicom da je, samo u periodu od jula do decembra meseca, na ovom mestu održano skoro 570 časova omladinskih aktivnosti i aktivnosti za mlade– izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao – Projekat „OK servis podrške mladih!“ ima veliki značaj jer je namenjen novosadskim srednjoškolcima koji su u prethodnom periodu bili prepoznati kao nedovoljno zainteresovani za učešće u aktivnostima kroz koje smo sprovodili LAP politike za mlade. Oni su na prijemčiv način, kroz radionice informisani o savremenim društvenim temama i pojavama koje će im sigurno biti od koristi nakon, ali i u toku njihovog školovanja. Nadam se da će ih to iskustvo podstaći da zajedno sa svojim drugarima uzmu učešće i u drugim zanimljivim i korisnim programima koje realizujemo.
Projektom je obuhvaćeno 312 učenika starosti od 15 do 19 godina iz devet novosadskih škola: Gimnazija „Živorad Janković“, Gimnazija „Svetozar Marković“, Privatna gimnazija „E-gimnazija“, Računarska gimnazija „Smart“, Srednja ekonomska škola „Svetozar Miletić“, Srednja elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin“, Srednja medicinska škola „Hipokrat“, Srednja škola „Sveti Nikola“, i Tehnička škola „Pavle Savić“.
Omladinski OK klub deluje kao sastavni deo Kancelarije za mlade Grada Novog Sada i promoviše saradnju u omladinskom sektoru, obezbeđuje stalni dijalog, neposredni kontakt sa mladima i osluškivanje njihovih interesovanja i potreba.

Izvor: novosadska tv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.