SRPSKA NAPREDNA STRANKA POZIVA DEMOKRATE DA PROVERAVAJU NAUČNIKE U SVOJIM REDOVIMA

0

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu, povodom sramnog saopštenja Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS), u kojem se kao i obično bavi klevetama, spinovanjem i insinuacijama i u negativnom kontekstu predstavlja uglednu naučnu radnicu Univerziteta u Novom Sadu dr Marijanu Dukić Mijatović, poziva naučnu i stručnu javnost i sugrađane da ne nasedaju na besmislice dokazanih prevaranata.

Burnim i neargumentovanim reagovanjem na konkurs, koji je pokrenuo Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu za izbor nastavnika u zvanju vanrednog profesora, shodno svojim potrebama, a na koji se u redovnom Zakonom uređenom i transparentnom postupku prijavila i to kao jedini kandidat dr Marijana Dukić Mijatović, građani će se po ko zna koji put uveriti da su demokrate kroz izjave i saopštenja pokušale da ih obmanu.

Naime, dr Marijana Dukić Mijatović je već zaposlena na Univerzitetu u Novom Sadu i to Ekonomskom fakultetu u Subotici, gde je najvišim ocenama u prethodnom izbornom periodu ocenjena upravo od strane studenata, dok njen izbor u naučno zvanje i naučni opus od nekoliko objavljenih knjiga i preko 120 naučnih radova u prethodnih 20 godina govori o njenoj kompetentnosti. Da li dr Marijana Dukić Mijatović nije po volji dokazanim neradnicima, jer je dala sve od sebe u prethodnim godinama da stručno i posvećeno pomogne široj društvenoj zajednici i utiče na stvaranje boljeg investicionog ambijenta u našem gradu i otvaranju novih radnih mesta? Oni koji su ostavili pustoš za sobom, grad bez fabrika i građane bez zaposlenja, mogu samo da spletkare, jer nisu dovoljno obrazovani da se bar upute u procedure za izbor profesora na Univerzitetu, pa tako navode u svom bednom saopštenju da je dr Marijani Dukić Mijatović izveštaj o izboru u zvanje pisala komisija van Fakulteta tehničkih nauka. Naravno da je pisala izveštaj komisija sačinjena od uglednih profesora prava, a ne inženjera, jer komisiju uvek čine profesori iz uže naučne oblasti, a predsednik navedne komisije je nesporno najjači autoritet u zemlji.

Gradski odbor Srpske napredne stranke postavlja pitanje demokratama kako je to gradonačelnik Miloš Vučević uticao na Fakultet tehničkih nauka? Postavlja pitanje i kako to dekan prof. dr Rade Doroslovački utiče na izbor, kada dr Marijanu Dukić Mijatović ne bira Fakultet, nego Univerzitet? Umesto spinovanih informacija, svi zainteresovani za najnovije laži demokrata, mogu da pročitaju izveštaj komisije za izbor u zvanje dr Marijane Dukić Mijatović, koji se nalazi na uvidu javnosti na sajtu Univerziteta u Novom Sadu i da se malo pozabave svojim „stručnjacima“ poput Bojana Pajtića, koji je gle čuda izabran u zvanje vanrednog profesora Pravnog fakulteta u Novom Sadu ili Janka Veselinovića, redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i prouče njihove naučne reference, kojim se ne mogu ponositi.

Ali ništa drugo se ne može očekivati od poslušnika Đilasa, Šolaka i Miškovića jer oni misle da se sve može kupiti ukradenim parama od građana Srbije.

Sa još većom energijom u interesu svih Novosađana.

Izvor: Go SNS NS

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.