SAJLOVO DOBIJA UREĐENE ULICE

0
Foto: grad novi sad

U cilju poboljšanja osnovnih uslova za život u Sajlovu, Grad Novi Sad je poslednjih nekoliko godina investirao preko 200 miliona dinara za komunalno uređenje ovog naselja.

Nakon što je na kompletnoj teritoriji Sajlova izgrađena kanalizaciona mreža i javno osvetljenje, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sada je pristupila radovima na asfaltiranju ulica u ovom naselju. Kolovoz u većini ulica trenutno je pod tucaničkom podlogom ili prevučen tankim slojem struganog asfalta, sa znatnim brojem udarnih rupa i nerešenim problemom odvodnjavanja što stvara velike poteškoće u odvijanju kako kolskog, tako i pešačkog saobraćaja.

U prvoj fazi, koja je u toku, biće asfaltirano 13 ulica, a sem kolovoza predviđeno je i uređenje bankina i postojećih kolskih prilaza, dok će odvođenje atmosferskih voda sa saobraćajnih površina biti rešeno kroz sistem otvorenih upojnih kanala. Ugovorena vrednost ove investicije je blizu 122 miliona dinara, a izvođač radova je „Put-invest“ Novi Sad.

Takođe, JKP „Vodovod i kanalizacija“ realizovaće izgradnju vodovoda, kako bi se u ovom naselju rešio i problem nelegalne mreže. Nastavak radova na putnoj infrastrukturi planira se u drugoj fazi, a sa krajnjim ciljem da, uređenjem 13,6 km saobraćajnica, problem neasfaltiranih ulica bude rešen na prostoru čitavog Sajlova. Na taj način će ovo naselje u kojem živi oko 4000 stanovnika, a udaljeno je svega 8 km od centra grada, biti kompletno infrastrukturno opremljeno, čime će još jednom biti potvrđeno da Grad Novi Sad ima prioritetni cilj da se jednaki komunalni standardi uspostave u svim delovima gradske teritorije.

Izvor: brif

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.