Predstavljeni privredni potencijali Grada Novog Sada

0
Foto: novosadska tv

U Privrednoj komori Srbije u Beogradu, danas, 26. novembra, održana je prezentacija pod nazivom: „Predstavljanje privrednih potencijala Grada Novog Sada“.

Tom prilikom, prisutne predstavnike stranih ambasada u Republici Srbiji, domaćih i stranih udruženja privrednika i predstavnike kompanija pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Novog Sada, Adrijana Mesarović, koja je istakla da je Novi Sad idealno mesto kako za život, tako i za poslovne aktivnosti i ulaganja.
– Povoljan geo-strateški položaj, ukupni izvozni potencijal od preko milijardu potrošača, postojanje slobodne carinske zone, zatim razvijeno tržište radne snage, kao i razvijeno tržište usluga informaciono-komunikacionih tehnologija predstavljaju neke od mnogih potencijala Novog Sada – izjavila je Adrijana Mesarović i dodala – Kako bi se privukle investicije i stvorila pozitivna poslovna klima, neophodno je jačati već postojeće kapacitete, predano sprovoditi strategiju lokalnog ekonomskog razvoja, te permanentno osluškivati interese privrednika i porediti iskustva sa razvijenim zemljama Evropske unije.
Ona je objasnila da se poslednjih godina, u cilju osnaživanja privrednih potencijala kao jedan od modela nameće javno-privatno partnerstvo koje podrazumeva dugoročnu saradnju javnog i privatnog sektora, radi obezbeđenja finansiranja, izgradnje, rekonstrukcije, upravljanja ili održavanja infrastrukturnih i drugih objekata od javnog značaja i pružanja usluga od javnog značaja.
U okviru prezentacije predstavljen je i Neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja Javnog preduzeća SPC „Vojvodina“ Novi Sad. Ovim pozivom, Grad Novi Sad se obraća zainteresovanim domaćim ili stranim pravnim licima da do 20. decembra 2018. godine dostave svoja pisma o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja JP SPC „Vojvodina“, sa investicionim ulaganjem u objekat ovog sportsko-poslovnog centra. Istovremeno pomoćnica gradonačelnika, Adrijana Mesarović, pozvala je sve zainteresovane da dana 7. decembra 2018. godine, od 9 do 14 časova posete SPENS u okviru „Dana otvorenih vrata“, kada će potencijalni investitori imati priliku da saznaju više i bolje upoznaju ovaj objekat.
Prisutnima su se na prezentaciji u Privrednoj komori Srbije obratili i zamenica predsednika Komisije za javno-privatna partnerstva Republike Srbije Andrijana Jovanović, šef Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre, predstavnik JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Boris Barjaktarović i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski.

Izvor: novosadska tv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.