POZIV ZA BUDUĆE PREDUZETNIKE: FTN koordinator prestižnog Alibaba GET takmičenja

0

U partnerstvu sa renomiranom i svetski poznatom kineskom kompanijom Alibaba i Alibaba Business School, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, kao koordinator nacionalnog takmičenja za Republiku Srbiju, sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane mlade i entuzijastične buduće preduzetnike da učestvuju u prestižnom globalnom takmičenju Alibaba Global eCommerce Talent Challenge 2020: Digital Solutions During and Beyond COVID-19.

Alibaba GET takmičenje ima za cilj razvoj digitalnih rešenja za preduzeća, pojedince i institucije čije je poslovanje pod uticajem pandemije virusa COVID-19, kao i promociju pozitivnog uticaja nove poslovne paradigme sa željom da se nadahnu i osnaže mladi budući preduzetnici i promoviše digitalna transformacija organizacija, industrije i društva.

Takmičenje je namenjeno mladim timovima iz 13 zemalja, uključujući Kinu, Kolumbiju, Francusku, Indoneziju, Maleziju, Meksiko, Filipine, Rusiju, Srbiju, Južnu Koreju, Tajland, Uzbekistan i afrički region.

Očekuje se da će u takmičenju učestvovati najmanje 100 timova, od kojih svaki sadrži tri do pet članova. Nakon nacionalnog finala koje će se održati u prvoj polovini avgusta, preko 30 timova će u online okruženju odmeriti snage na globalnom finalu takmičenja od 17. do 25. avgusta 2020. godine.

Prema rečima Džang Ju-a, partnera i potpredsednika Alibaba grupe, pandemija je na putu da postane faktor od presudnog značaja za ovo doba, naročito kada je u pitanju naredna generaciju talenata. “Udruženim naporima uspeli smo da nove i redizajnirane digitalne alate stavimo u službu ograničavanja i ublažavanja novonastalih poteškoća, a nema boljeg vremena da talentovani mladi ljudi svojom kreativnošću i digitalnim veštinama pomognu svetu da se oporavi. Videli smo primere koji govore u prilog tome kako digitalna transformacija može imati ključnu ulogu u olakšavanju svakodnevnih napora, pozitivno utičući na produktivnosi rada i kvalitet života. Nadamo se da će izazov podstaći kreiranje inovativnih rešenja koja omogućavaju boljitak ne samo u sadašnjosti, već i u budućnosti“, istakao je je Džang Ju.

Timovi koji predaju svoje poslovne predloge učestvovaće u online treninzima i mentorskim sesijama i imaće pristup materijalima baziranim na savremenim studijama slučaja i sredstvima za učenje posredstvom Alibabine aplikacije DingTalk. Treninge će voditi sertifikovani stručnjaci GET mreže, menadžeri Alibabe i eFounders, koji sprovode obuke za brojne postojeće programe digitalne obuke u Alibaba Business School.

Za sve prijavljene timove iz Srbije biće takođe organizovani treninzi i mentorske sesije od strane nacionalnih trenera i uspešnih preduzetnika. Učesnici će imati priliku da unaprede svoje znanje o temama digitalne ekonomije počevši od digitalne transformacije, usmerenosti na kupca, do startap okruženja, predstavljanja poslovne ideje i još mnogo toga. Za najboljih šest timova koji se kvalifikuju za globalno finale biće obezbeđene individualne mentorske sesije.

KRITERIJUMI:

Kriterijumi za procenu timova obuhvataju inovativnost predloga, mogućnost rešavanja realnih problema, kao i izvodljivost, održivost i skalabilnost njihovih preduzetničkih poduhvata. Najboljih šest timova dobiće dve dodatne pogodnosti u vidu finansiranja njihovih poslovnih aktivnosti od strane Alibabe i mogućnosti da se pridruže globalnom udruženju GET talenata, koje će pružiti još veću podršku njihovim poslovnim poduhvatima. Pobednički tim će, ukoliko to uslovi dozvole, osvojiti i putovanje u Hangdžou, sedište Alibabe i centar digitalne ekonomije, uključujući i ekskluzivne sesije sa trenerima Alibaba GET mreže.

PRIJAVA:

Zainteresovani učesnici mogu saznati više detalja na sledećem linku i uspostaviti kontakt sa nacionalnim koordinatorom: http://www.ftn.uns.ac.rs/102901072/otvorene-prijave-za-prestizno-takmicenje-alibaba-get

Alibaba GET mreža osnovana je 2018. godine kao proširenje Alibabinog GET programa u kome je do danas učestvovalo 80 obrazovnih partnera i obučeno više od 300 predavača i preko 13.000 studenata i drugih učesnika iz Australije, Indije, Izraela, Mongolije, Malezije, Tajlanda, Turske, Južne Koreje, Singapura i Kine.

U okviru Fakulteta tehničkih nauka kao jedne od naših najvećih obrazovnih institucija, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment već 40 godina obrazuje mlade inženjere i buduće uspešne preduzetnike. Višegodišnja plodonosna saradnja sa renomiranim kineskim institucijama rezultirala je brojnim uspešno realizovanim projektima, kao što su letnje škole, zimske akademije, zajedničke konferencije, seminari, razmena studenata i nastavnog osoblja, sajmovi obrazovanja, studentska takmičenja i mnoge druge aktivnosti. Zajednički napori i mnogi uspešno realizovani projekti i programi, doveli su do toga da Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka bude prepoznat i od strane kompanije Alibaba, kao pouzdan i relevantan partner u organizaciji globalnog takmičenja Alibaba GET Challenge.

Autor: nsuzivo.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.