Podzemna garaža u uluci Modene imaće najmanje dve etaže sa 100 parking mesta na svakoj

0
Foto: rts

Gradska uprava je na javni uvid stavila Plan generalne regulacije starog gradskog centra i područja Malog limana u Novom Sadu, lokalitet garaže u Ulici Modene. U okviru ove urbanističke celine planira se izgradnja podzemne višeetažne garaže.

Potrebno je da garaža ima minimalno dve etaže, koje mogu biti organizovane i sa polu-nivoima, s tim da se broj etaža ne ograničava. Kapacitet garaže će zavisiti od organizacije garaže i broja podzemnih etaža, a procenjuje se da je moguće ostvariti 100 parking mesta na jednoj etaži. Planirana su dva ulaza-izlaza, odnosno dve rampe sa po dve vozne trake širine minimalno 5,50 m.
Izgradnja garaže uticaće na saobraćajno rešenje u južnom delu Ulice Modene, jer se pristupne rampe planiraju na prostoru postojećeg kolovoza. U vezi sa tim, severoistočno i jugozapadno od rampi planiraju se jednosmerne kolovozne trake. Na ovaj način omogućen je nesmetan pristup Ulici Ilije Ognjanović i Trgu slobode.
Iznad planirane garaže planira se parterno uređenje u okviru kojeg će se postaviti instalacija javnog osvetljenja. Nakon izgradnje garaže planira se ozelenjavanje i parterno uređenje severnog dela Ulice Modene, a u jugozapadnom delu ulice planira se dvosmerna biciklistička staza širine minimalno 2 m, kojom će se pristupati centralnoj gradskoj zoni, kao i proširenje zelenila i površine namenjene pešacima i biciklistima.
Planirano je novo taksi stajalište koje će se nalaziti u neposrednom okruženju.
Od postojeće parcele broj 218, planira se formiranje dve nove parcele. Jedna na uglu ulica Kralja Aleksandra i Modene, druga u produžetku, na uglu ulica Modene i Ilije Ognjanovića. Na jednoj parceli se zadržava objekat od posebne vrednosti, a na drugoj parceli se planira izgradnja novog objekta. Planirana namena je opštegradski centar a sadržaj objekta je iz domena ugostiteljstva, trgovine ili javne namene.
U okviru urbanističke celine 1 planirani su urbanističko-arhitektonski konkursi za parcelu broj 237 i parcelu broj 218 (Trg slobode 4).
Izmene i dopune moguće je pogledajti na sajtu Grada, kao i u prizemlju poslovne zgrade Javnog preduzeća Urbanizam do 15. oktobra. Početak radova je planiran za 2022. godinu.
Izvor: nsuzivo
Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.