Počelo Evropsko prvenstvo u mačevanju

0
Foto: grad Novi Sad

Evropsko prvenstvo u mačevanju za seniore koje se održava od 16. do 21. juna u Novom Sadu, u organizaciji Mačevalačkog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Republike Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine i Grada Novog Sada otvoreno je danas u Maloj sali SPC “Vojvodina”. 

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovao je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom.

“Imamo čast da danas otvorimo najbrojniji Evropski šampionat u istoriji ovog takmičenja. Među 447 takmičara koji su ovim povodom stigli, iz 38 zemalja u naš grad nalaze se i olimpijski šampioni, kao i oni koji su stekli titule najboljih mačevaoca Evrope i sveta. Grad prepoznaje kako sportski tako i privredni značaj ove manifestacije i zato smo je i podržali”, izjavio je Ognjen Cvjetićanin i svim takmičarima poželeo uspeh, a gostima i prijatan boravak u Novom Sadu.

Evropsko prvenstvo u mačevanju za seniore biće u znaku proslave 90 godina od osnivanja Mačevalačkog saveza Srbije. Na prvenstvu učestvuje 88 ekipa sa 447 takmičara, iz 38 zemalja. Srbiju će na prvenstvu predstavljati 22 takmičara u muškoj i ženskoj individualnoj i ekipnoj konkurenciji, u disciplinama floret, sablja i mač.

Izvor: rtv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.