Održana sednica Saveta za komunalne delatnosti

0

Članovi Saveta za komunalne delatnosti su na današnjoj sednici većinom glasova usvojili Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom prevozu putnika na teritoriji Grada Novog Sada.

Ovim Predlogom odluke propisano je da Skupština Grada Novog Sada određuje stajališta u međumesnom prevozu putnika, po prethodno pribavljenoj saglasnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nadstrešnicu na autobuskim stajalištima postavlja Gradska uprava za saobraćaj i puteve na osnovu programa koje donosi Gradsko veće Grada Novog Sada, predviđenim sredstvima za ovu namenu iz budžeta Grada Novog Sada. Objekat za prodaju autobuskih karata, novina, cigareta i drugo, propisano je da postavlja Javno gradsko saobraćajno preduzeće “Novi Sad”, Novi Sad.
Na današnjoj sednici Savet je usvojio i Predlog odluke o utvrđivanju kriterijuma za umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece u 2019. godini, kojom je propisano da umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga ostvaruju porodice sa troje ili više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26. godine života, čiji članovi imaju prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime. Umanjenje se ostvaruje za komunalne usluge koje pružaju javno komunalna preduzeća Novig Sada i to, “Novosadska toplana”, “Vodovod i kanalizacija” i “Čistoća”, a naplaćuje ih JKP “Informatika” Novi Sad putem jedinstvenog mesečnog računa. Visina umanjenja obaveze plaćanja komunalnih usluga za porodice sa troje, četvoro i petoro dece iznosi 30%, za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece iznosi 40%, dok za porodice za devetoro i više dece iznosi 50%.

Izvor: novosadska tv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.