Nova pravila na Štrandu: Broj posetilaca ograničen na 14.400, fizička distanca i u vodi

0
Izvor:printscreen pinterest

Na osnovu naredbe Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada a u vezi sa Preporukama za rad javnih kupališta na rekama i jezerima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, Javno komunalno preduzeće “Gradsko zelenilo“  donelo je odluku o korišćenju kupališta “Štrand“ u toku epidemije zarazne bolesti COVID -19.

1. Maksimalan broj posetilaca utvrđuje se u skladu sa Preporukom Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a preporuka je da na 100 kvadratnih metara može istovremeno boraviti maksimalno 15 osoba, što znači da na kupalištu Štrand u istom trenutku može boraviti 14.400 osoba.

2. Za sve posetioce i zaposlene minimalna razdaljina između dve osobe mora biti od 1,5 m do 2 m, fizička distanca se odnosi i na boravak u vodi.

3. Minimalna razdaljina između zakupaca kabina mora biti od 1,5 m do 2 m. Zakupci kabina u grupi mogu biti zajedno samo ako su članovi istog domaćinstva.

4. Fizička distanca odnosi se i na ležaljke i druga mesta na kupalištu ili na plaži.

5. Na vidljivim mestima na ulazima u kupalište „Štrand“ i mestima gde borave posetioci postavljene su informacije o higijenskim postupcima sa smernicama o pravilnom ponašanju i merama zaštite kojih se treba pridržavati.

6. Na određenim razmacima i vidljivim mestima postavljeni dozeri sa dezinfekcionim sredstvima.

7. Dezinfekcija ležaljki ili drugih sedećih mesta (klupa , stolica) vrši se nekoliko puta u toku dana, naročito nakon što određeni posetilac prestane sa njenom upotrebom a pre nego što je upotrebi drugi posetilac.

8. Dezinfekcija i čišćenje sanitarnih čvorova vrši se na svaka dva sata.

9. Ograničeno je korišćenje sanitarnih čvorova shodno njegovoj prostornoj veličini i propisanim sanitarnim uslovima.

10. Redovno se odnosi smeće sa plaže kao mera održavanja redovne higijene plaže

11. Ugostiteljima je preporučena redovna dezinfekcija inventara i držanje fizičke distance, odnosno poštovanje svi preporuka za ugostiteljske objekte dostupne na sajtu Instituta za Javno zdravlje Srbije.

12. Vrši se redovan moritoring vode.

13. Neophodno je da se svaki posetilac nakon kupanja u Dunavu istušira na tuševima.

14. Prilikom konzumiranja vode sa česme neophodno je da se to radi bezkontaktno, bez naslanjanja na česmu.
Poštujući ove preporuke JKP „Gradsko zelenilo“ će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

Izvor: rtv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.