NAREDBA O ISPLATI NAKNADE TROŠKOVA ZA USLUGU LIČNOG PRATIOCA DETETA

0

Povodom brojnih obraćanja udruženja građana, ličnih pratilaca dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom, i njihovih roditelja, sa pitanjima koja se odnose na naknadu troškova usluge ličnog pratioca u uslovima vanrednog stanja, a u nameri da iznađe najbolje rešenje, kako za korisnike tako i za pružaoce usluge, Gradski štab za vanredne situacije doneo je, 16. aprila 2020. godine, Naredbu o isplati naknade troškova za uslugu ličnog pratioca deteta, broj 3-312/20-VII-75, kojom je propisano da će se sredstva iz budžeta Grada Novog Sada za naknadu troškova za uslugu ličnog pratioca deteta, koja se pruža u toku trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji posle 16. marta 2020. godine, bez obzira na broj časova stvarno pruženih usluga, prenositi pružaocu usluge za 40 časova usluge nedeljno.

Naredbom je, takođe, predviđeno da je, ukoliko je prema dostavljenom izveštaju o pruženim uslugama, broj časova pružene usluge u mesecu za koji se isplata vrši manji od 40 časova nedeljno, pružalac usluge dužan da razliku do 40 časova nedeljno naknadno realizuje i iskaže u mesečnim izveštajima o pruženim uslugama nakon prestanka vanrednog stanja u Republici Srbiji, a najkasnije zaključno sa izveštajem za decembar 2020. godine. Ovaj rok se, izuzetno, može produžiti, na obrazložen zahtev koji pružalac usluge dostavi Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

Autor: brif

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.