Komunalna policija obeležila sedam godina rada

0

Član Gradskog veća za komunalne delatnosti Vladimir Stojković posetio je Komunalnu policiju Grada Novog Sada povodom obeležavanja sedam godina njihovog rada.

U novembru 2010. godine, u skladu sa Zakonom o Komunalnoj policiji, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove obrazovana je Komunalna policija za obavljanje zakonom utvrđenih komunalno-policijskih i drugih poslova. Njenim radom se obezbeđuje izvršavanje poslova iz nadležnosti Grada Novog Sada, a u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata, kao i nesmetano obavljanje zakonom određenih poslova iz nadležnosti Grada.

Čestitajući sedmogodišnjicu rada pripadnicima Komunalne policije Vladimir Stojković je rekao da su oni značajna pomoć u radu redovnog organa reda i mira.

– Grad Novi Sad je ponosan na Komunalnu policiju koja je tokom ovih sedam godina postojanja dokazala da odlična saradnja sa lokalnom zajednicom, odnosno svakom mesnom zajednicom i  građaninom daje i najbolje rezultate. Mi smo do sada ulagali u opremu Komunalne policije i svakako ćemo to nastaviti i u buduće, jer smo veoma zadovoljni njihovim radom. Kroz novi sistem koji smo uveli, a to je sistem elektronskog izdavanja prekršajnog naloga, mi smo sada u prilici da nakon nastanka pravosnažnosti samog rešenja, u roku od osam dana već imamo naplaćeni prekršajni nalog. To će doprineti budžetu Grada Novog Sada, ali će i delovati prventivno na sve oni koji se ne ponašaju u skladu sa komunalnim redom – rekao je Vladimir Stojković.

Načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić istakao je da Komunalna policija zahvaljujući Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučeviću, može da se ponosi savremeni tehničkom opremljenošću koja im omogućava efikasniji rad.

-Mi smo 24 sata svakodnevno na terenu, pokrivamo ceo grad i sva prigradska naselja. Tokom ove godine zaprimili smo preko 15 hiljada obraćanja građana i institucija, i izrekli 2107 kazni. Naravno, nije represija glavna uloga Komunalne policije, pre svega je prevencija ta koja treba da da rezultat – naglasio je Laketić.

Tamara Marjanov i Radomir Vuković proglašeni su za najbolje komunalne policajce ove godine, a kako su rekli to priznanje im laska i  biće im stimulacija u daljem radu.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.