Javni uvid u Plan Univerzitetskog parka

0
Foto: pixabay

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada oglašava rani javni uvid u Konceptualni okvir plana generalne regulacije Univerzitetskog parka.

Na osnovu člana 45a Zakona o planiranju i izgradnji (“Službeni glasnik RS” br. 72/09, 81/09 – ispr., 64/10 – odluka US, 24/11, 121/12, 42/13-odluka US, 50/13 – odluka US, 98/13-odluka US, 132/14, 145/14, 83/18, 31/19, 37/19 – dr. zakon i 9/20) i mišljenja Komisije za planove broj V-35-676/20 od 02.10.2020. godine, Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Grada Novog Sada oglašava

RANI JAVNI UVID

u Konceptualni okvir plana generalne regulacije Univerzitetskog parka u Novom Sadu

Rani javni uvid u Konceptualni okvir plana generalne regulacije Univerzitetskog parka u Novom Sadu održaće se u trajanju od 15 dana, u periodu od 16. decembra do 30. decembra 2020. godine, svakog radnog dana od 9,00 do 14,00 časova, u prostoriji u prizemlju zgrade Javnog preduzeća “Urbanizam” Zavod za urbanizam Novi Sad, Bulevar cara Lazara 3 i u prostorijama Mesne zajednice „Liman“, Novi Sad, Ulica Drage Spasić broj 1. U digitalnom obliku materijal se izlaže na zvaničnoj internet stranici Skupštine Grada Novog Sada https://skupstina.novisad.rs/rani-javni-uvid/ i na zvaničnoj internet stranici Grada Novog Sada http://www.novisad.rs/lat/gradska-uprava-za-urbanizam-i-gradjevinske-po….

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove, organizuje rani javni uvid u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, mogućim rešenjima za urbanu obnovu, kao i efektima planiranja.

U toku ranog javnog uvida pribavljaju se uslovi i drugi značajni podaci za izradu planskog dokumenta od organa, posebnih organizacija, imalaca javnih ovlašćenja i drugih institucija. Organi, posebne organizacije, imaoci javnih ovlašćenja i druge institucije dužni su da po zahtevu nosioca izrade planskog dokumenta dostave uslove i sve raspoložive podatke u toku trajanja ranog javnog uvida, a najduže u roku od 15 dana od dana prijema zahteva.

Zainteresovana pravna i fizička lica, u toku trajanja ranog javnog uvida, mogu dostaviti svoje primedbe i sugestije u pisanoj formi Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, Ulica školska broj 3, Novi Sad, najkasnije do 30. decembra 2020. godine.

Izvor: dnevnik

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.