GRADSKA UPRAVA ZA PRIVREDU OBJAVILA JAVNE POZIVE

0
Izvor: printscreen pinterest

Grad Novi Sad je objavio tri javna poziva – Javni poziv za organizovanje javnih radova od interesa za Grad Novi Sad, Javni poziv za stručno osposobljavanje pripravnika na teritoriji Grada Novog Sada kao i Javni poziv za realizaciju programa stručne prakse na teritoriji Grada Novog Sada u 2020. godini.

Sve tri mere iz Akcionog plana zapošljavanja realizovaće se u 2020. godini, a Grad Novi Sad je za pomenute mere izdvojio nešto više od 117 miliona dinara.

Javni radovi od interesa za Grad Novi Sad, kao mera aktivne politike zapošljavanja organizuju se u cilju podsticanja zapošljavanja prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Javni radovi traju najduže pet meseci, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. Pre uključivanja u program Nacionalna služba za zapošljavanje vrši proveru ispunjenosti zakonskih i uslova ovog javnog poziva za nezaposleno lice.

Program pripravnika podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci, za period do 12 meseci i sticanje uslova za polaganje pripravničkog odnosno drugog stručnog ispita. Sredstva za realizaciju programa pripravnika koriste se za naknadu troškova zarade pripravnika u mesečnom iznosu od 52.000,00 dinara za stručno osposobljavanje 80 pripravnika sa visokom stručnom spremom, za period do 12 meseci.

Program stručne prakse podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci i sticanje uslova za polaganje stručnog ispita u skladu sa zakonom ili opštim aktom poslodavca, bez zasnivanja radnog odnosa. Program stručne prakse se finansira od 6 do12 meseci za ukupno 120 nezaposlenih lica, i to za 100 lica sa završenim visokim obrazovanjem i za 20 lica sa višim ili visokim trogodišnjim obrazovanjem i namenjen je nezaposlenim licima koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme.

Prijave za organizovanje i sprovođenje javnog rada, kao i za stručno osposobljavanje pripravnika mogu se preuzeti na sajtu Grada www.novisad.rs i sajtu Gradske uprave za privredu www.privredans.com ili u Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka br. 110a, prizemlje, kancelarija broj 10.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se u dva primerka putem pošte ili lično Gradskoj upravi za privredu, Rumenačka br. 110a, kancelarija broj 10, do 29. maja 2020. godine. Sve potrebne informacije mogu se dobiti u Gradskoj upravi za privredu telefonom na brojeve: 021/452-414, 6614-085 i 6624-282.

Zahtev za učešće u programu stručne prakse, podnosi se Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala Novi Sad, Ulica Alberta Tome br. 2, na propisanom obrascu i sa traženom dokumentacijom putem pošte ili na mejl adresu [email protected] Obrazac zahteva se može preuzeti sa sajta Grada Novog Sada www.novisad.rs i sajta Gradske uprave za privredu www.privredans.com ili dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala Novi Sad. Javni poziv je otvoren do 29. maja 2020. godine. Sve potrebne informacije o programu mogu se dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – Filijala Novi Sad telefonom na brojeve: 021/4885555, 4885557, 4885593 i 4885544.

Autor: brif

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.