Gradonacelnik u poseti Ulmu

0

U okviru 11. Međunarodnog dunavskog festivala, u Gradskoj kući u Ulmu danas je održan sastanak gradova regiona Dunav – Sava, na kojem je učestvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Uoči te sesije, on je razgovarao sa svojim nemačkim kolegom – gradonačelnikom Ulma Gunterom Cišom, koji je tom prilikom istakao da Novi Sad ima poseban položaj u regionu jer predstavlja jedan od najjačih i najsavremenijih gradova na centralnom Dunavu, i naglasio da od Novog Sada uvek očekuje dobre ideje za unapređenje saradnje.

U razgovoru sa kolegama iz Dunavsko – savskog regiona, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je dobro da kroz otvoreni dijalog i razmenu ideja zajedno dođemo do smernica za inteziviranje i unapređenje dalje saradnje. On je naglasio i to da postoji veliki potencijal za razvijanje dalje saradnje, i da je potrebno da ga mudro ikoriste.

– Za nas je, kao zemlju koja se nalazi na putu ka članstvu u Evropsku uniju, važan taj aspekt saradnje, da naše uprave imaju interaktivan odnos, da razmenjuju informacije i osposobljavaju se za konkurisanje pri raznim EU fondovima, prema kojima očekujem da ćemo zajedno i nastupati. Verujem da ćemo i dalje biti simbol partnerstva u regionu, da ćemo nastaviti da razmenjujemo svoje kulturno nasleđe, jačamo naše privredne i investicione potencijale, dunavsko zajedništvo i evropsku saradnju. Jer ove reke koje nas povezuju za nas predstavljaju i veliki izazov da još bliže sarađujemo, da povežemo građane, stručnjake, političare, mlade ljude da oni budu generatori ideja koje vode ka daljem prosperitetu regiona – poručio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u razgovoru sa kolegama iz regiona Dunav – Sava.

Na njihovom zajedničkom sastanku koji je danas održan u Ulmu, dogovoreno je da bude nastavljeno korporativno partnerstvo između predstavnika administracija, univerziteta i medija gradova Dunavsko – savskog regiona, kako bi razmenjivali iskustva i sticali nova znanja. Kao primeri dobre prakse, predstavljeni su projekti koji se realizuju u gradovima tog regiona. Među njima je i projekat „ DA-Space“, u kojem je partner Novi Sad, a koji kroz pilot model laboratorija za otvorene inovacije okuplja kompanije, javne institucije, univerzitete i javnost kako bi zajedno sa mladim talentima stvorili dobru osnovu za inovacije i tako doprineli njihovom razvoju u društvu. Uoči zvaničnog skupa, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predložio je domaćinu – gradonačelniku Ulma Gunteru Cišu, da sledeći sastanak gradova regiona Dunav – Sava bude održan u Novom Sadu ili Somboru.

Inače, dvojica gradonačelnika sinoć su, nakona svečanog otvaranja 11. Međunarodnog dunavskog festivala, zajedno obišli izložbene štandove podunavskih zemalja, i prisustvovali predstavljanju Novog Sada – Evropske prestonice kulture 2021. godine, na njihovom štandu koji je među najposećenijim na festivalu.

Izvor: Novosadska tv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.