GRAD NOVI SAD PODRŽAVA FOND ZA STIPENDIRANJE DAROVITIH STUDENATA

0
Foto: grad novi sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanosti Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu u okviru koje su zaključeni ugovori sa novom generacijom stipendista Fonda. Na svečanosti su uručeni i sertifikati ovogodišnjoj generaciji stipendista, kao i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda i izdvojile sredstva za stipendije najboljim studentima u školskoj 2019/2020. godini, među kojima je i Grad Novi Sad. Dodeljene su ukupno 74 stipendije, a od osnivanja u maju 1992. godine do danas, Fond je obezbedio oko 1300 stipendija mladima. Tom prilikom, uručena je Zahvalnica Gradu Novom Sadu, a prisutnima se obratio gradonačelnik Vučević.

Foto: grad novi sad

– Hvala Univerzitetu u Novom Sadu na prilici da Grad Novi Sad bude partner u stipendiranju darovitih studenata i mladih naučnika. Nama je čast, ali i obaveza, da kao Grad pomažemo najbolje studente koji se školuju u našem gradu, i trudimo se da budemo dobar i jak partner Univerzitetu na svim poljima, a ne samo u ovoj oblasti. Poslednjih godina mnogo smo ulagali, rekonstruisali smo ceo Kampus, a bili smo partner sa Pokrajinskom vladom u izgradnji Naučno-tehnološkog parka, kao i za mnogo drugih projekata koje zajedno radimo. Ovo je jedan mali segment ukupne podrške, tako da Grad Novi Sad stipendira deset studenata iznosom po 17 000 dinara mesečno, a potrudićemo se da taj proces nastavimo. Težnja nam je da ubuduće povećavamo iznos ulaganja u stipendiste, da pomognemo mladima da imaju najbolje moguće obrazovanje i pored svih izazova sa kojima se susreću. Želimo da pokušamo da zadržimo najveći deo njih u Novom Sadu i Srbiji, da tu žive i rade i da budu zadovoljni – rekao je gradonačelnik Vučević.

Odlukom o finansijskoj podršci Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2019/2020. godinu, Grad Novi Sad je obezbedio stipendiranje deset studenata u neto iznosu od 17 000 dinara mesečno po studentu, u periodu od 1. oktobra 2019. do 30. septembra 2020. godine. Ukupna sredstva koja su planirana za stipendije na osnovu Ugovora o saradnji između Univerziteta u Novom Sadu i Grada Novog Sada u 2020. godini iznose 2 300 000 dinara.

Prisutnima su se obratili i predsednik Saveta Fonda za stipendiranje prof. dr Radomir Malbaša i prorektorka za nastavu prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović. Oni su uručili zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda u školskoj 2019/2020. godini, a to su pored Grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, NIS, DDOR, JKP „Informatika“ i Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Izvor: brif

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.