Grad Novi Sad omogućio subvencionisan boravak u privatnim vrtićima

0

U cilju dodatne podrške za porodice sa decom predškolskog uzrasta Grad Novi Sad je omogućio subvencionisan boravak u privatnim vrtićima za 1816 dece za septembar 2016. godine, a za oktobar za 1889 dece.

U skladu sa Odlukom o finansijskoj podršci porodici sa decom predškolskog uzrasta upisanom u predškolsku ustanovu čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice, za period septembar-decembar 2016. godine („Službeni list Grada Novog Sada“, broj 53/16), a na osnovu zahteva roditelja podnetih do 7. oktobra 2016. godine, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu donela je rešenja o priznavanju prava na finansijsku podršku porodici sa decom koja su dostavljena svim privatnim predškolskim ustanovama na teritoriji Grada Novog Sada, u 2 primerka, po jedan za ustanovu i roditelje.

Uz rešenja dostavljeni su i obrasci SPD – spiskovi prisutnosti dece, za septembar i oktobar 2016. godine, koje privatne predškolske ustanove popunjene treba da vrate Gradskoj upravi, a na osnovu kojih će Gradska uprava preneti sredstva Poštanskoj štedionici.

Popunjene spiskove prisutnosti dece dostavilo je 13 privatnih vrtića, od ukupno 32, a imajući u vidu da će se isplata finansijske podrške roditeljima biti izvršena nakon prijema svih spiskova, pozivamo privatne vrtiće da, u što kraćem roku, dostave popunjene SPD obrasce, kako bi roditelji što pre dobili finansijsku podršku.

Grad Novi Sad će, u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, planirati sredstva za ove namene i prilikom pripreme budžeta za 2017. godinu, kako bi nastavio da pruža ovaj dodatni vid podrške porodicama sa decom predškolskog uzrasta.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.