Donacija Privredne komore Vojvodine školi „Milan Petrović“

0

Donacija Privredne komore Vojvodine u računarskoj opremi školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ došlo je na preporuku Rotari kluba Novi Sad. U komori su rešili da doniraju računare i štampače, ali ida nastave da pomažu ovu obrazovnu ustanovu.

Privredna komora Vojvodine, inspirisana humanitarnim radom i akcijama Rotari-kluba „Novi Sad“, prepoznala je potrebu konstantnog ulaganja u mlade, a kako se oni danas obrazuju u svetu stalnog razvoja tehnologije, predsednik Vučurević odlučio je da ŠOSO „Milan Petrović“, u saradnji sa Rotari-klubom „Novi Sad“, pokloni tri računara i tri štampača čime je postavljena čvrsta osnova za dalju saradnju.

„Smatramo da će, upravo ovakve akcije, pospešiti dalje obrazovanje i usavršavanje mladih, kao i njihovu potpunu inkluziju u društvo. Sa druge strane, PKV će uspostaviti kontinuiranu saradnju sa ŠOSO ’Milan Petrović’ i učenike ove škole, nakon stečenog srednjeg obrazovanja, uključiti u rad naših privrednih subjekata na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je predsednik Vučurević.

Predsednik Rotari-kluba „Novi Sad“ Mihajlo Stojkov najavio je uručenje novčane donacije u vrednosti od 81.840 dinara koju će sutra dodeliti ŠOSO „Milan Petrović“ za nabavku specijalizovanih tastera i table iz Sjedinjenih Američkih Država. Stojkov se zatim osvrnuo na dugogodišnju saradnju i prijateljstvo između Rotari-kluba „Novi Sad“ i ove škole koja se, kako je rekao, odvija veoma uspešno.

Direktorica ŠOSO „Milan Petrović“ mr Slavica Marković podsetila je na moto škole, odnosno da prijatelji rađaju prijatelje i zahvalila se na donaciji. „Iz jednog prijateljstva rodi se još bezbroj novih, a ta prijateljstva su zapravo naša velika podrška. Našim učenicima ova donacija život znači, odnosno doprinosi njihovoj komunikaciji, iskazivanju svojih osećanja, želja, potreba“, rekla je direktorica Marković. Ona je pozdravila dugogodišnju saradnju sa Rotari-klubom „Novi Sad“ i naglasila da je danas prvi dan velike saradnje sa Privrednom komorom Vojvodine.

Privredna komora Vojvodine prepoznaje vrednost postojanja upravo ovakve obrazovne institucije i svega što ona, odnosno njeni zaposleni, čine za društvo.

Ova donacija školi uključuje 3 kompjutera i 3 štampača, a u Privrednoj komori Vojvodine kažu da su najnovije generacije.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.