Deseta sednica Skupštine Grada Novog Sada, na dnevnom redu 22 tačke

0

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, deseta po redu, održaće se danas, a zbog poštovanja epidemioloških mera sednica će se održati u velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Na predloženom Dnevnom redu sednice nalazi se 22 tačke, od kojih se deo odnosi na oblast socijalne zaštite. Među njima su Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada, kao i Predlog odluke o Programu investicionih aktivnosti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu za 2021. godinu.

Predlogom prve odluke predviđena je, kao nova dnevna usluga, usluga svratište za decu ulice. Takođe, Predlogom ove odluke preciziran je i uslov u pogledu ostvarivanja prava na jednokratnu pomoć u okviru postpenalne zaštite, odnosno lica koja su izdržala kaznu zatvora u trajanju od najmanje godinu dana. Predlogom odluke o Programu investicionih aktivnosti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu za ovu godinu utvrđuje se program investicionih aktivnosti u visini od 7,5 miliona dinara, a odnosi se na izradu grafičke i numerečike analize lokacije, izradu geodetskih snimaka lokacije i elaborata, te izradu projektno-tehničke dokumentacije radi izgradnje objekta Prihvatilišta za odrasla i stara lica u Futogu.

Na Dnevnom redu je predloženo i nekoliko tačaka koje se odnose na podršku prilikom kupovine stana u javnoj svojini grada za jednočlana i višečlana domaćinstva, a podrška se odnosi na stanove u zgradi u Kisačkoj 55, porodicama koje su ostvarile najviše bodova na Javnom pozivu Stambene komisije.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmeni Odluke o Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu, a predloženom izmenom Odluke vrši se preraspodela planiranih sredstava za finansiranje između postojećih pozicija Programa, i to tako da se ne menjaju obim i struktura prihoda i rashoda u budžetu Grada, koji se odnose na Program.

Pored ove tačke, odbornici će raspravati i o Predlogu odluke kojim se predlaže Vladi Republike Srbije da donese Odluku o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Republike Srbije, u javnu svojinu Grada Novog Sada, neposrednom pogodbom, bez naknade, kao i o Predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju zamenika predsednika i člana Odbora stalne manifestacijeu oblasti kulture od značaja za Grad Novi Sad „Antićevi dani“.

Među predloženim tačkama nalaze se i tačke kojima se ustupaju na korišćenje objekti u svojini Grada i to Mesnoj zajednici „Južni Telep“ , Mesnoj zajednici „Detelinara“ i Muzeju Grada Novog Sada, a predložene su i tačke koje se tiču urbanističkih planova: Predlog plana detaljne regulacije dela radne zone Sever IV severno od infrastrukturnog koridora i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije prostora za mešovitu namenu između Bulevara Evrope, Bulevara cara Lazara, ulica Stražilovske i Žarka Zrenjanina, Bulevara Mihajla Pupina, ulica Jevrejske i Futoške u Novom Sadu (Odnosi se na lokalitet Danila Kiša broj 21) i Predlog odluke o izradi Plana generalne regulacije blokova uz Bulevar Evrope u Novom Sadu.

Takođe, na Dnevnom redu će se naći i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Zoohigijena i Veterina Novi Sad“ Novi Sad za 2021. godinu, potom Godišnji izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog komunalnog preduzeća „Put“ Novi Sad za 2020. godinu, te Predlog rešenja o imenovanju direktora Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad.

Odbornici i odbornice će na zasedanju odlučivati i o Predlozima Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, te imenovanju člana Gradske izborne komisije.

Izvor: rtv

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.